Hummuspasta

Helppo ja nopea vegaaninen arkiruoka

Jos et ole syönyt hummuspastaa, niin oletko edes ollut todellisessa lounaskriisissä? Siis siinä tilanteessa, kun aikaa ei ruoanlaitolle ole yhtään ja jääkaapissakaan ei ole kuin hummuksen jämät, mutta jotain pitäisi saada syötyä nopeasti. Vegaaninen hummuspasta on varsinainen arjen taklaaja, sillä ruoka valmistuu vartissa.

Resepti on toteutettu alunperin kaupallisessa yhteistyössä Matsmartin kanssa.

vegan and wild vegaani hummuspasta
vegan and wild vegaani hummuspasta

Syitä rakastua hummuspastaan

Helppous Yksinkertaisimmillaan pastan joukkoon sekoitetaan vain hummusta, aurinkokuivattuja tomaatteja ja kikherneitä. Mikäli haluat vähän värikkäämmän version tästä pastasta, käytä lisäksi myös varsiparsakaaleja. Ne kypsyvät pannulla aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä samalla kun pasta keittyy. Hummusta ei tarvitse alkaa tekemään itse, vaan voit oikaista ja käyttää kaupan hummusta (Sevan ja Lidlin hummus ovat parhaita).

Yksinkertaiset raaka-aineet Pasta + hummus + mausteet + varsiparsakaali. Simppeliä mutta hyvää.

Muokattavuus Jos et löydä varsiparsakaalia, voit käyttää tilalla parsakaalia tai vaikka kirsikkatomaatteja. Pastaksi kelpaa mikä vain pasta. Itse tykkään proteiinipitoisesta maissi-linssipastasta tai täysjyväpastasta.

Maustaminen Voit hyvin käyttää hummuspastaan lempparimausteitasi kuten yrttejä ja valkosipulia, tuoreena tai kuivattuna. Sitruuna ja korianteri eivät ole pakollisia, mutta tekevät hummuspastasta raikkaamman.


Ainekset:

Hummuspasta

(kahdelle-kolmelle)

  • 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä 

  • 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja 

  • 1 tölkki kikherneitä

  • 1 paketti varsiparsakaalia

  • ripaus valkosipulijauhetta

  • ripaus paprikaa

  • ripaus mustapippuria

  • ripaus suolaa

  • n. 200g maissi-linssipastaa tai muuta proteiinipitoista pastaa

  • 3 rkl hummusta

Lisäksi:

  • Sitruunaa

  • Tuoretta korianteria


Ohje:

Kaada pannulle aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja valutetut kikherneet. Huuhtele ja pilko varsiparsakaali pienemmäksi ja lisää pannulle. Mausta valkosipulijauheella, paprikalla, mustapippurilla sekä ripauksella suolaa. 

Keitä maissi-linssipasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Lisää pannulle ja lusikoi joukkoon hummus. Jos pasta on liian paksua, lisää tilkka vettä jotta hummus notkistuu. Mausta halutessasi sitruunalla ja korianterilla.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Valkoinen pizza perunalla ja savutofulla

Seuraava
Seuraava

Cowboy caviar