Arjen helpot ja herkut
Pikaisia, mutta sitäkin herkullisempia vegaanisia arkiruokareseptejä ei koskaan voi olla liikaa. Nämä reseptit on todettu toimiviksi arjen taklaajiksi.
Kaamosväsymystä kesyttämään kehitin värikkään ja ravitsevan, en buddha, vaan baba bowlin. Kulhoon ladoin ruokaohraa, paahdettua myskikurpitsaa, tomaatteja, pinaattia, soijapapuja, Baba Foodsin (parhaita!) falafeleja, vihreää hummusta ja kastikkeeksi tulinen harissajogurtti. Täydellistä arkiruokaa!
Tässä taivaallisessa suppilovahveropastassa kermainen kastike syntyy cashewpähkinöistä ja rapean suolaiset mustakaalisipsit viimeistelevät silkkisen pastan. Voi vitsi kun onkin hyvää.
Kotiruokien klassikko eli täytetyt paprikat vegaanisina! Sisään lusikoidaan riisi-soijarouhe-vegefeta-täytettä, simppeliä mutta superhyvää! Meal prep-hengessä paprikoita on kiva valmistaa isompi satsi, joita sitten lämmitellä pitkin viikkoa.
Murustele, marinoi ja paista seesamiöljyssä. Siinä salainen resepti parhaaseen tofuun. Toivon, että tämä kesäinen vietnamilainen nuudelisalaatti tofumurulla murtaa ennakkoluulosi tofusta.
Simppeli vegaaninen pasta saa keväisen makunsa sitruunasta ja sesongin vihreästä parsasta.
Valon lisäksi mua on piristänyt veriappelsiinit, joista tein aivan tajuttoman hyvää veriappelsiini-pastasalaattia. Salaatti on super helppo tehdä. Salainen ainesosa on dukkah-mausteseos, joka sitoo maut yhteen koukuttavan herkulliseksi.