Kiinalainen tofu paistetuilla kasviksilla

Kaupallinen yhteistyö SoFine

Onnistuneen tofun salaisuus

Mulla kesti jonkun aikaa tajuta, miten tofusta saa ihan parasta, joten ajattelin jakaa mun vinkit parhaaseen kiinalaiseen tofuun paistetuilla kasviksilla. Onnistuneen tofun salaisuus piilee mielestäni rapeassa pinnassa sekä kastikkeessa, joka on täynnä makua. Kuutioitu tofu kannattaa painella kuivaksi talouspaperilla, pyöritellä maissitärkkelyksessä ja paistaa rapeaksi seesamiöljyssä. Kastikkeessa puolestaan ei kannata säästellä valkosipulia, chiliä ja inkivääriä. Kun paistetun tofun lisää kastikkeeseen valmistuksen loppupuolella, pysyy sen pinta rapeana.

Mikä tofu valita?

Tykkään käyttää SoFinen Naturel tofua, koska se on miedon makunsa puolesta älyttömän monipuolinen, se sisältää kaikki yhdeksän aminohappoa ja se valmistetaan soijasta, jota ei ole geenimuunneltu. Eli siis täydellinen tuote niin ympäristölle, eläimille sekä makuhermoille.

Nopea tofuruoka arkeen ja viikonloppuun

Tähän kiinalaiseen tofuun käytin yllä kuvailemaani menetelmää, eli ensin tofu paistetaan rapeaksi, jonka jälkeen se siirretään syrjään. Pilkotut kasvikset paistetaan pannulla, kunnes ne ovat melkein pehmenneet. Kastikkeen ainekset sekoitetaan kulhossa ja kaadetaan pannulle. Viimeisenä pannulle pääsee tofut. Tämä herkku tarjoillaan riisin tai nuudelin kera, ja viimeistellään kevätsipulilla, chilillä ja paahdetuilla cashewpähkinöillä.

Otitpa sitten osaa Vegaanihaasteeseen tai haluat muuten vain selvittää, kuinka onnistua kokkaamaan herkullista tofua, on tämä resepti tehty just sulle.


Ainekset:

Kiinalainen tofu paistetuilla kasviksilla (3-4:lle)

Tofu:

  • 1 paketti SoFine Naturel tofua

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • 2 rkl seesamiöljyä

Kasvikset

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 1 reilu rkl raastettua inkivääriä

  • 1 sipuli

  • 1 paketti (n. 150 g) sokeriherneitä

  • 1 pieni parsakaali

  • 1 keltainen paprika

  • 1 punainen paprika

  • Pari kourallista cashewpähkinöitä

Kastike

  • 3 rkl soijaa

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 rkl vaahterasiirappia

  • 3/4 rkl maissitärkkelystä

  • Pätkä tuoretta chiliä maun mukaan


Viimeistelyyn

  • Muutama kevätsipulin varsi

  • Tuoretta chiliä

  • Paahdettuja cashwepähkinöitä

+ Tarjoiluun riisiä tai nuudeleita


Ohje:

Pilko tofu noin arpakuution kokoisiksi paloiksi. Paina kuivaksi talouspaperilla. Sekoita tofu maissitärkkelyksen kanssa kulhossa. Paista rapeksi kuumalla pannulla 2 rkl seesamiöljyssä. Kun tofu on ruskistunut ja rapeutunut, siirrä tofupalaset lautaselle syrjään. Lisää 1 rkl seesamiöljyä pannulle ja kuullosta siivutettu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja inkivääri. Lisää seuraavaksi pannulle sokeriherneet, pienemmäksi pilkotut parsakaali ja paprikat sekä cashwepähkinät. Paista keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat melkein pehmenneet.

Sekoita kastikeainekset pienessä kulhossa ja kaada kasvisten päälle sekoittaen samaan aikaan. Tarjoile riisin tai nuudelin kera. Viimeistele annokset kevätsipulilla, punaisella chilillä ja cashewpähkinöillä.

Vinkki 1: Parsakaalin voi käyttää vartta ja lehtiä myöten, jolloin turhaa hävikkiä ei synny

Vinkki 2: Riisi kannattaa valmistaa tofun paistuessa


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Rovaniemen ravintoloiden helmi

Seuraava
Seuraava

Itsetehty mustaherukkaglögi