Bataatti red curry

Vegaaninen red curry

Harvinaista herkkua on istua valmiiseen pöytään. Usein sitä on vastuussa itse ruoanlaitosta, joten muiden valmistamaa ruokaa arvostaa ihan eri tavalla. Mistäköhän johtuu, että muiden tekemä ruoka maistuukin niin taivaalliselta?

Tämä vegaaninen bataatti red curry oli alunperin mr. vegan and wildin kehittelemä, enkä muista että olisin koskaan syönyt näin hyvää ruokaa. Kuten Instagramin puolella jo vannoin, on tämä red cyrry parasta ruokaa, jota olen koskaan syönyt. Ihan täydellinen yhdistelmä tulisuutta ja bataatin makeutta. Ja mikä parasta, isosta annoksesta riittää hyvin muutamalle päivälle. Takaan että tämä kasviproteiinilla pakattu red curry hurmaa myös vaativamman yleisön. Onhan alkuperäisen reseptin kehittänyt vaativa vegeiliä, jonka mielestä ruoassa pitää olla kunnolla makua, chiliä ja ennen kaikkea paljon proteiinia.

Jos bataattireseptit ovat juttusi, kannattaa kokeilla myös:

Yritin currya valmistaessani jäljitellä ensimmäisellä kerralla maistamiani makumaailmoja, ja mielestäni onnistuinkin aika hyvin. Voit itse säädellä curryn tulisuutta chilin määrää lisäämällä tai vähentämällä. Suosittelen kuitenkin käyttämään chilinmakuisia beanit-suikaleita, mutta myös valkosipulilla maustetut suikaleet käyvät yhtä hyvin. Myös pakastepinaatin voi hyvin vaihtaa tuoreeseen.

Toivon, että tämä bataatti red curry löytää myös sinun arkiresepteihin! :)


Ainekset:

Bataatti red curry

(kuudelle)

  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulin kynttä

  • 3 rkl öljyä

  • 1 keskikokoinen bataatti

  • Reilu pätkä inkivääriä

  • Puolikas chili (tai maun mukaan enemmän)

  • 1 paketti chili beanit suikaleita

  • 1 tetra kikherneitä

  • 400ml tomaattimurskaa

  • 400ml kookosmaitoa

  • 6 pakastepinaattikuutiota (tai pussillinen tuoretta)

  • 3 reilua rkl red curry tahnaa

  • 3-4 rkl soijaa

  • Rouhaisu mustapippuria

Tarjoiluun:

  • riisiä

Viimeistelyyn:

  • Vegaanista turkkilaista jogurttia tai kaurafraichea

  • Tuoretta korianteria

  • Limeä


Ohje:

Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä paistokasarissa tai kattilassa. Lisää sekaan kuorittu ja pieneksi paloiksi pilkottu bataatti.

Hienonna inkivääri ja chili ja lisää sekaan. Sekoita.

Lisää kattilaan/kasariin myös beanit-suikaleet ja sekoita, kunnes beanit ja bataatti saa väriä. Kaada kattilaan myös kikherneet, tomaatimurska, kookosmaito ja pinaatti.

Mausta red curry tahnalla, soijalla ja mustapippurilla. Anna poreilla pienellä lämmöllä kunnes bataatti pehmenee. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa soijaa ja chiliä.

Tarjoile riisin kera ja viimeistele annos vegaanisella turkkilaisella jugurtilla tai kaurafraichella, korianterilla ja limellä. Nauti!


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Vegaaninen makaronilaatikko

Seuraava
Seuraava

Myskikurpitsapasta