Veriappelsiini-pastasalaatti

Veriappelsiini-pastasalaatti on makua täynnä

Mistä tietää että pimeimmät kuukaudet on takanapäin? No siitä, että tekee mieli kokeilla kaikkea uutta keittiössä sekä siitä, että veriappelsiini on taas sesongissa. Talvi onkin ollut hiljaiseloa reseptiikan saralla niin täällä blogissa kuin Instagraminkin puolella. Keskityin lähinnä hengissä selviytymiseen. Tuo valon puute kun vaikuttaa vuosi vuodelta enemmän, ja väsymys on ollut tänä talvena infernaalista. En voi uskoa että pimein aika on jo takana. 🥹

Kaamoksesta selviämisen kunniaksi kokkailin veriappelsiinista risoton sijaan pastasalaattia josta tuli, tekisi mieli sanoa täydellistä, mutta ainakin tajuttoman hyvää. Tämä pastasalaatti pitää sisällään kaikkea mitä hyvässä ruoassa rakastan: paljon erilaisia makuja, tekstuuria, happoa, suolaisia ja makeita sattumia. Mr. vegan and wild epäili mahtaako veriappelsiini-pastasalaatti olla helppo kotikokin resepti, mutta tämä on nimenomaan sitä. Ainekset käytännössä pilkotaan, dukkah-mausteseoksen ainekset sekoitetaan ja kaikki heitetään laakealle tarjoiluvadille. Todisteeksi kuvasin tästä videonkin Instagramiin. Ai ettien että kun tulikin hyvää. Ja usko tai älä, vaikka reseptiin tulee tofua, sitä ei käsitellä lainkaan. Mielestäni marinoidun tofun voi pilkkoa salaatin joukkoon sellaisenaan, jolloin se toimittaa ikään kuin salaattijuuston virkaa. Jos haluat kuitenkin paistaa tofun, niin anna palaa. Sitä se ei kuitenkaan välttämättä tarvitse.

Vegaaninen veriappelsiini-pastasalaatti sopii viikonlopun paremmaksi ruoaksi tai vieraille tarjoiltavaksi. Tämän salaatin maku nimittäin paranee hyvässä seurassa. 🥰

vegan and wild veriappelsiini-pastasalaatti
vegan and wild veriappelsiini-pastasalaatti

Salaatin juju piilee egyptiläisessä dukkah-mausteseoksessa

Yllättävä ainesosa on dukkah-mausteseos, joka sopii täydellisesti salaatteihin tuomaan lisää makua. Älä siis skippaa mausteseosta, vaan malta kuoria ja pilkkoa pistaasit pieneksi - dukkah hurmaa varmasti sinutkin. Olen maustanut sillä tämän salaatin lisäksi myös panzanella-salaattia, jossa dukkah pääsee myös oikeuksiina.


Ainekset:

Veriappelsiini-pastasalaatti

(4:lle)

  • n. puoli pussia (250g) farfalle pastaa

  • 3 veriappelsiinia

  • ½ kurkku

  • Kevätsipulin varsi

  • Pieni purkki oliiveja

  • 1 marinoitu tofu (esim. Jalotofu)

  • Pieni pussi pinaattia

  • Pieni pussi rucolaa

  • 2 rkl oliiviöljy

  • 2 rkl omenaviinietikkaa

  • ½ dl kurpitsansiemeniä

  • Nippu tuoretta minttu (vahvassa mintussa on eniten makua)

Dukkah-mausteseos

  • 3 rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä

  • 1 tl korianteria

  • 1 tl juustokuminaa

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl sokeria


Ohje:

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Valuta ja lorauta päälle oliiviöljyä. Anna jäähtyä.

Kuori ja pilko veriappelsiini, kurkku, kevätsipuli ja oliivit. Valuta tofu, painele talouspaperilla kuivaksi ja pilko arpakuution kokoisiksi palasiksi.

Lisää tarjoiluastian pohjalle 2 rkl oliiviöljyä ja 2 rkl omenaviinietikkaa. Nostele tarjoiluastiaan pilkotut kasvikset ja tofu, lisää pinaatti ja rucola ja sekoita. Viimeistele kurpitsansiemenillä, tuoreella mintulla ja dukkah-mausteseoksella.

Ps. Kannattaa valita iso tarjoiluastia sillä salaattia tulee reilu satsi, mutta takaan että kaikki menee hetkessä - niin hyvää tää on! 😍


Kerrothan jos kokeilit! Tägää minut Instagramissa @veganandwild #veganandwild niin näen julkaisusi :)

Edellinen
Edellinen

Veriappelsiini-oliiviöljykakku

Seuraava
Seuraava

Kuinka käyttää kasviproteiinijauhetta? - kaksi proteiinipitoista välipalaa