Täytetyt paprikat

Kotiruokien klassikko eli täytetyt paprikat

Lapsuuden lemppariruokani oli täytetyt paprikat, joissa paprikoiden sisälle lusikoitiin riisi-tonnikala-tilli-sitruuna-täytettä. Tämä kotiruokaklassikko unohtui moneksi vuodeksi, kunnes päätin veganisoida täytetyt paprikat. Näiden paprikoiden sisään lusikoidaan riisi-soijarouhe-vegefeta-täytettä, simppeliä mutta superhyvää! Meal prep-hengessä paprikoita on kiva valmistaa isompi satsi, joita sitten lämmitellä pitkin viikkoa. Tuskin nimittäin olen ainoa, joka kerkeää ja jaksaa joka päivä käydä kaupassa ja valmistaa joka päivä uuden ruoan. Joten täältäpä tulisi herkullinen resepti täytettyihin paprikoihin arkea helpottamaan. 🌶

Kokeile myös näitä arkeen täydellisesti sopivia reseptejä:

vegan and wild täytetyt paprikat vegaani
vegan and wild täytetyt paprikat vegaani

Täytevariaatioita

Couscous Riisin tilalle voisi hyvin laittaa couscousia, joka valmistuu nopeammin kuin riisi. Itse en couscousia ole paprikoissa testannut, mutta voisin kuvitella että sopisi mainiosti.

Bulgur Bulgur on couscousin tavoin nopeasti valmistuva vehnäsuurimo, ja sopisi myös hyvin täytteeseen.

Ohra Kotimaiset ohrahelmet keittyvät kypsiksi vartissa ja on kotimainen korvike riisille. Ensi kerralla testaan ehdottomasti ohrahelmiä.

Kasviproteiini Olen taas ihastunut monipuoliseen soijarouheeseen, mutta mikäli kaipaat lihaisampaa kasvisproteiinia, kannattaa kääntyä Härkis härkäpapusuikaleiden, Vönerin tai Nyhtökauran puoleen.

vegan and wild täytetyt paprikat vegaani
vegan and wild täytetyt paprikat vegaani

Ainekset:

Täytetyt paprikat

(4:lle)

  • 8 kokonaista paprikaa

Täyte

  • 3 dl riisiä

  • 1 ½ dl soijarouhetta

  • 1 litra vettä

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl öljyä

  • 2 kasvisliemikuutiota

  • nippu tuoretta timjamia

  • reilusti mustapippuria myllystä

  • ½ sitruunan kuori raastettuna

  • 1 sitruunan mehu

  • 1 tl Provencen yrttisekoitusta (tai muuta yrttisekoitusta)

  • 100g vegaanista fetaa (Mö kreikkalainen on suosikkini)


Ohje:

Aloita hienontamalla sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota kattilassa öljyn kera. Mittaa riisi kattilaan ja sekoita. Lisää joukkoon soijarouhe ja litra vettä. Murustele kasvisliemikuutiot kattilaan ja keitä, kunnes riisi on melkein kypsää ja neste imeytynyt. Siirrä syrjään liedeltä.

Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Hienonna timjamia ja lisää riisi-soijarouhesössöön. Mausta mustapippurilla ja yrttisekoituksella. Murustele sekaan vegaanista fetaa. Sekoita ja tarkista suola.

Poista paprikoiden sisus leikkaamalla hattu pois ja poista paprikoiden valkoiset osat esim. käsillä. Lusikoi täyte paprikoiden sisään, nosta hattu päälle. Asettele paparikat uunivuokaan ja paista 200-225 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia uunista riippuen. Jos paprikat alkavat tummua liikaa, peitä ne esim. foliolla tai leivinpaperilla. Nauti!


Kerrothan jos kokeilit! Tägää minut Instagramissa @veganandwild #veganandwild niin näen julkaisusi :)

Edellinen
Edellinen

Suklaakakku-energiapallot

Seuraava
Seuraava

Coq au vin - vegaanista kukkoa punkussa