Coq au vin - vegaanista kukkoa punkussa

Coq au vin retkiresepti

Ei haittaa pieni sade kun on kuksassa nollapunkkua ja vieressä retkikeittimessä porisee coq au vin. Suomalaisittain vegaaninen kukko punkussa. 🐔 Tämä pata on täydellistä lohturuokaa syksyyn - joko kotikeittiössä tai retkillä kokkailtavaksi. Pata syntyy yhden kattilan taktiikalla, kylkeen tarvitsee lämmittää vain mummon muusia. Syvyyttä tomaattinen pata saa Freixenetin 0.0% punaviinistä, osa viinistä lorautetaan pataan, loput nautitaan ruoanlaiton ja ruokailun lomassa.

Kyseinen nollapunkku on keskitäyteläinen, varauksetta aivan todella hyvän makuinen holiton punkku. Alkoholittomuuden ansiosta se on parhaimmillaan hieman viileämpänä (n. 6-8 asteisena) nautittuna (=täydellinen syysretkille!). Saatavilla Alkoista sekä hyvin varustetuista ruokakaupoista.

Ainiin, jos viinipullon avaaja unohtui kotiin, onnistuu viinipullon avaaminen puukolla. Tosi juttu!

Resepti toteutettu alunperin yhteistyössä Viinilinnan kanssa.

vegan and wild coq au vin vegaani retkiresepti
vegan and wild coq au vin vegaani retkiresept
vegan and wild coq au vin vegaani retkiresepti
vegan and wild coq au vin vegaani retkiresepti
vegan and wild coq au vin vegaani retkiresepti

Ainekset:

Coq au vin - vegaanista kukkoa punkussa retkiresepti

(kahdelle)

  • 1 punasipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 iso herkkusieni

  • 1 porkkana

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • n. 150g vegekanaa

  • 1 tetra (400ml) yrttimaustettua tomaattimurskaa

  • 1 dl Freixenet 0.0% punaviiniä

  • 1 tl Provencen yrittisekoitusta

  • ½ kasvisliemikuutio

  • Ripaus mustapippuria

Lisäksi:

  • Mummon muusia

Ohje:

Kuullota pieneksi pilkotut sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä retkikattilassa. Lisää sekaan pieneksi pilkottu herkkusieni ja porkkana. Freesaa pienellä lämmöllä. Lisää joukkoon vegekana. Kaada kattilaan tomaattimurska ja punaviini. Mausta yrttisekoituksella, murustetulla kasvisliemikuution puolikkaalla ja mustapippurilla. Anna porista pienellä lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarjoile mummon muusin kera.

vegan and wild coq au vin vegaani retkiresepti1

Mitä sä kokkailisit ruskaretkellä? 😋


Edellinen
Edellinen

Täytetyt paprikat

Seuraava
Seuraava

Sitruuna bliss balls