Sriracha tofu kimchinuudeleilla

Sriracha tofusta ja kimchinuudeleista taisi hetkessä tulla tämän hetken lemppari arjen nopea ruoka. Makean tulinen kastike, soijakastikkeen suolaisuus, limen, seesamiöljyn ja herkullisen kimchin liitto on jotakin taivaallista. Vielä kun koko hässäkän viimeistelee kevätsipulilla ja korianterilla, on annos kuin Kampin kuudennen kerroksen ravintolamaailmasta. Ja tulipa mieleen, että tähänhän olisi sopinut myös rouhitut cashew- tai suolapähkinät tekemään annoksesta vielä ruokaisamman.

Tofusta saa herkullista, kun sen puristelee kuivaksi käsien välissä, murentelee kuumalle pannulle ja kuumentelee kastikkeen kanssa. Sitten ei olekaan kun nuudelien keittäminen ja lupaan että koko homma on hoidettu vartissa! Tee itsellesi palvelus ja kokkaa tätä arjen nopeaa asap.


Ainekset:

Sriracha tofu kimcinuudeleilla (2-4 annosta)

  • 250g Tofu

Srirachakastike

  • 4 rkl soija

  • 2 rkl riisiviinietikka

  • 1 rkl vaahterasiirappi

  • 1 rkl sriracha

  • 3 rkl seesamiöljy

  • 3 valkosipulin kynttä, hienonnettuna

  • reilu pätkä inkivääriä

Lisäksi

  • Kimchiä maun mukaan

  • 2-4 levyä nuudeleita syöjien määrän mukaan

  • Kevätsipulia

  • Korianteria

  • Limen mehua

  • Cashew- tai suolapähkinöitä


Ohje:

Hienonna valkosipulin kynnet, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Purista tofusta neste puristamalla sitä kämmenien välissä. Murenna kuivalle pannulle ja kuumenna kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Pienennä lämpöä ja kaada kastike pannulle.

Keitä sillä aikaa nuudelit. Kun nuudelit ovat kypsyneet, lisää ne pannulle kimchin kera. Pyörittele kaikki sekaisin. Viimeistele kevätsipulilla, korianterilla, limen mehulla ja pähkinöillä. Nauti!


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Piparimuffinssit suklaa-mascarponevaahdolla

Seuraava
Seuraava

Täytetyt spagettikurpitsat sienillä ja saksanpähkinöillä