Piparimuffinssit suklaa-mascarponevaahdolla

‘‘Vielä kun näissä olis suklaata!’’ huudahti kaverini maistatettuani hänellä juuri uunista tulleita kurpitsamuffinsseja. Tarkoituksenani oli tehdä pumpkin spice muffinsseja, johon upottaa syksynä pakastamani kurpitsasoseen jämät, ja maustaa ne piparkakkumausteella, kanelilla ja kardemummalla. Siispä upotin suklaasydämen muffinssin keskelle ja kuorrutukseksi suklaa-mascarponemoussea. Nam! Suklaa todellakin sopi näihin vaivattomiin veganisiin muffinsseihin ja teki tästä helposta muffinssireseptistä entistäkin paremman.

‘‘Mutta eihän nämä maistu kurpitsalta? Missä tässä on kurpitsaa?’’ Niin no kurpitsamuffinssit, jotka eivät maistu kurpitsalta ei ehkä ole se paras tapa kuvailla näitä herkullisia, mausteisia ja sopivan kosteita muffinsseja. En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta, joten lisäsin kurpitsasosetta taikinan sekaan, koska rakastan piilotella kasviksia sellaisiin paikkoihin, joista niitä ei osaa etsiä. Kurpitsasose ja kookossokeri tekee näistä ihanan meheviä, pehmeän karamellisoituja ja aavistuksen ravitsevampia. Mikäli haluat kuitenkin skipata kurpitsasoseen, voit jättää sen aivan hyvin pois ja lisätä taikinaan 2 rkl kauramaidon sijaan 1 dl kauramaitoa.

Jos ravitsevammat herkut ovat juttusi niin testaa ihmeessä! Älä kuitenkaan anna helppouden hämätä, nämä piparinmakuiset suklaamuffinssit suklaisella mascarponevaahdolla maistuu kuin joltain eteläeurooppalaiselta joululeivonnaiselta.


Ainekset:

Piparimuffinssit suklaalla ja suklaa-mascarponemoussella

(noin 9 muffinssia)

  • 1 rkl chian siemeniä + 3 rkl vettä

  • 1 ½ dl mantelijauhe

  • 1 ½ dl vehnäjauho

  • 1 dl kookossokeri

  • 1 tl leivinjauhe

  • 1 tl ruokasooda

  • 1 tl kaneli

  • 1 tl piparkakkumauste

  • 1 tl kardemumma

  • ripaus suolaa

  • ½ dl rypsiöljy

  • 1 dl kurpitsasose

  • 2 rkl kauramaito

  • 1 tl omenaviinietikka

  • rypsiöljyä vuokien voiteluun

  • 50 g tummaa suklaata

Suklaa-mascarponemousse:

  • 50 g tummaa suklaata

  • ½ dl vispikermaa (esim Alpro)

  • 50 g vegaanista mascarponea (esim Schlagfix)


Ohje:

Aloita valmistamalla ‘‘chiamuna’’ eli sekoita pienessä kulhossa chian siemenet veteen. Sekoita isossa kulhossa kaikki ainekset yllä olevassa järjestyksessä eli aloittaen kuivista. Kun kuivat aineet ovat sekaisin, lisää hyytynyt ‘‘chiamuna’’, rypsiöljy, kurpitsasose ja kauramaito sekä omenaviinietikka. Kääntele sekaisin nuolijalla. Varo kuitenkin sekoittamasta liikaa.

Voitele muffinssivuoat. Nostele taikina muotteihin. Työnnä pala tummaa suklaata muffinssin sisään.

Paista muffinssien koosta ja uunista riippuen 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tökkää hammastikku muffinssiin, mikäli siihen ei jää taikinaa, ovat muffinssit valmiita. Anna jäähtyä kokonaan ennen kuin yrität irrottaa muffinsseja vuoista.

Valmista suklaa-mascarponevaahto sulattamalla suklaa ja vispaamalla kerma. Sekoita mascarpone vaahdotettuun vispikermaan ja valuta sekaan tummasuklaa. Koristele muffinssit.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Lämpimät leivät omenalla, tofulla ja karamellisoidulla sipulilla

Seuraava
Seuraava

Sriracha tofu kimchinuudeleilla