Maapähkinävoi-lehtikaali tofu

Helppo tofuresepti

Ehkä helpoin ja herkullisin tofuruoka syntyy maapähkinävoin ja tofun taivaallisesta liitosta. Lehtikaali tuo annokseen lehtivihreää ja sushi-inkivääri sopivasti potkua. Tässä ruuassa yhdistyy kaksi parasta, suolainen ja makea. Jos en kiireessä keksi muuta ruokaa, niin maapähkinävoi-tofu on monesti ensimmäisenä mielessä ja löytyypä siihen aineksetkin lähestulkoon aina.

vegan and wild maapähkinävoi-lehtikaali tofu

Alkuperäinen maapähkinävoi-tofun resepti löytyy Instagramista SoFinelle tekemäni videon muodossa. Jatkojalostin reseptiä ja nyt siitä löytyy myös kasviksia. Riisiksi kelpaa niin täysjyväriisi kuin jasmiiniriisi. Sushi-inkiväärin liemen tilalla voi käyttää myös riisiviinietikkaa tai miriniä, mutta mielestäni paras lopputulos syntyi juuri sushi-inkiväärin liemellä, jossa on sopivasti etikkaisuutta ja makeutta.

Mutta höpinät sikseen! Jos olet yhtä kova maapähkinävoin ja lehtikaalin ystävä kuin minä, tulet taatusti rakastumaan tähän helppoakin helpompaan tofureseptiin.

vegan and wild maapähkinävoi-lehtikaali tofu

Ainekset:

Maapähkinävoi-lehtikaali tofu

(kahdelle-kolmelle)

Tofu:

  • 250g tofu

  • 1 rkl seesamiöljy

  • 1 valkosipulikynsi, hienonnettuna

  • 3 reilun kokoista lehtikaalin vartta

Maapähkinävoikastike:

  • ¾ dl makeuttamatonta maapähkinävoita

  • 2 rkl soija

  • 2 rkl sushi-inkiväärin lientä

  • 1 rkl vaahterasiirappi

  • 1 rkl sriracha

  • 1 rkl sushi-inkivääriä

Lisäksi:

  • Riisiä

  • Kevätsipulia

  • Korianteria


Ohje:

Pilko tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi. Painele kuivaksi talouspaperilla. Paista kuivalla pannulla kunnes tofu hieman ruskistuu. Lisää seesamiöljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi.

Sekoita kulhossa maapähkinävoi, soija, sushi-inkiväärin liemi, vaahterasiirappi, sriracha sekä pienemmäksi hienonnettu sushi-inkivääri.

Huuhtele lehtikaali ja riivi lehdet varresta. Lisää lehdet pannulle ja paistele kunnes lehtikaali hieman pehmenee. Pienennä lämpöä ja kaada maapähkinävoikastike pannulle.

Keitä riisi ja tarjoile maapähkinävoi-lehtikaali tofu riisin kanssa. Viimeistele kevätsipulilla ja korianterilla.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Persikkatuorepuuro

Seuraava
Seuraava

Teltan valinta ja pakkauslista retkille