Suklaakakku-energiapallot

kaupallinen yhteistyö Baba Foods

Suklaakakku-energiapallojen resepti ja täydellinen tahini

Satumaisen suussasulavat energiapallot retkelle syntyy uskomattoman vähin raaka-ainein. Salainen ainesosa on vaalea seesamitahna eli tahini, jonka salat Baba Foods todellakin taitaa. Lopputulos on kuin tahmeaa suklaakakkutaikinaa, tosin ravitsevaa sellaista.

Aikaisemmin seesamitahnan sai hakea etnisestä kaupasta, mutta nykyään laadukasta vaaleaa tahinia saa lähiruokakauppojen hyllyiltä. Vaaleaa tahini on vegekeittiön must have, sillä se sopii niin puuron päälle, makeaan leivontaa, suolaisten ruokien kastikkeeksi tai vaikkapa näihin energiapalleroihin. 😋🍂

vegan and wild suklaakakku-energiapallot
vegan and wild suklaakakku-energiapallot

Energiapallot ilman monitoimikonetta tai blenderiä

Ja mikä parasta, nämä pallerot syntyvät ilman monitoimikonetta ja blenderiä. Tuoreista taateleista poistetaan kivet, jonka jälkeen ne laitetaan likoamaan kippoon kiehuvan veden kanssa. Vesi kaadetaan pois, jonka jälkeen taatelit saa muusiksi haarukalla painelemalla. Tämän jälkeen ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Valmistus onnistuu vaikka retkipakussa. True story. 😃

Jos herkulliset välipalat on sun juttu, sun on ihan pakko laittaa nämä suklaiset energiapallerot testiin! 🧡


Ainekset:

Suklaakakku-energiapallot

(noin 17 palleroa)

  • 18 tuoretta taatelia

  • 1 dl kaurahiutaleita

  • ¾ dl Baba Foods tahinia

  • 1 dl kookoshiutaleita

  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta

  • 1 tl chian siemeniä

  • Ripaus suolaa

Viimeistelyyn

  • kookoshiutaleita


Ohje:

Poista taateleista kivet. Lisää ne kippoon kiehuvan veden kanssa muutamaksi minuutiksi, jotta taatelit pehmenevät. Kaada vesi pois ja muussaa taatelit haarukalla. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, tahini, kookoshiutaleet, kaakaojauhe, chian siemenet ja ripaus suolaa.

Pyörittele käsien välissä palleroiksi ja viimeistele pyöräyttämällä kookoshiutaleissa. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa retkellä muutaman päivän.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Kermainen suppilovahveropasta mustakaalisipseillä

Seuraava
Seuraava

Täytetyt paprikat