Vegaaninen uunifetapasta

vegan and wild vegaaninen uunifetapasta

Luulen, että Liemessä Jennin innoittamana aika monen keittiössä kokattiin koronakeväänä uunifetapastaa. (Edit: uunifetapasta onkin hitti jo parin vuoden takaa, mutta allekirjoittanut kuuli siitä vasta viime vuonna :D.) Tämä herkkupasta on varmaan saavuttanut yhtä suuren suosion suomalaisten keittiöissä, kuin taannoinen avokadopasta. Näitä ruokia yhdistää niiden nokkeluus, herkullisuus ja kaiken lisäksi ne ovat aivan koukuttavan helppoja valmistaa. Kasvipohjaiseen ruokavalioon niistä kumpikaan ei ihan sellaisenaan istu, mutta pienillä (tai vähän isommilla) muutoksilla fetapastakin muuttuu kasvipohjaiseksi.

Olen huomannut, että proteiinin puuttuminen annoksesta saattaa jättää nälkäiseksi. Vaihdoin siis fetan tilalle tofun, enkä minkä tahansa tofun vaan valmiiksi maustetun, jossa on jo annoksen makuja itsessään. Siispä fetaa tässä ruoassa esittää Tomaatti-Basilika maustettu tofu. Tässä kohtaa joku meinaa saada jo slaagin, että miksei ruoan nimi sitten voi olla tofupasta tai vuunivetapasta (:D). Voisihan se, mutta mielestäni toisinaan ruoan voi nimetä selkeyden vuoksi sen käyttötarkoituksen mukaan. Luojan kiitos reseptiikassa ei tarvitse noudattaa elintarvikelainsäädäntöä. Säästytään näiltä v-alkusuilta sanahirviöiltä.

Tämä uunissa kypsyvä herkkuruoka syntyy aivan hetkessä, ja siinä noudatetaan lempparimetodiani, eli sekoita ainekset ja tyrkkää uuniin. Ihanan helppoa ja aivan super hyvää! Ja vegaanikin pääsee maistamaan uunifetapastamaniaa. Haluan vielä tässä kohtaa muistuttaa valitsemaan valmiiksi maustetun tofun, sillä muuten lopputuloksena on taatusti mauton kasa tofua ja pastaa. Vegaanisen ruoan kammo taattu loppuelämäksi. Valkosipulin ja chilin määrää kannattaa itse säädellä oman maun mukaan, mutta minusta tällä suhteella tuli hyvä, varsinkin kun käyttämäni chili oli tukan nostattavan tulinen. Lopputulos on hieman aglio e olio -tyyppinen pasta, mutta ruokaisampi ja ravitsevampi, ja ahh niin hyvä!


Ainekset:

Vegaaninen uunifetapasta

(kahdelle)

  • 1 pkt So Fine Tomaatti-Basilika tofua

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 rasia kirsikkatomaatteja

  • puolikas punainen chili

  • muutama pyöräytys mustapippuria

  • ripaus suolaa

  • tuoretta basilikaa viimeistelyyn

  • pastaa tarjoiluun


Ohje:

Halkaise tofu pituussuunnassa, niin että saat sitä kaksi litteää pihviä. Paina puolikkaista enin neste talouspaperiin. Kuori valkosipulit ja pilko siivuiksi. Poista chilistä siemenet ja pilko pienemmäksi. Asettele tofun puolikkaat, valkosipulinkynnet, kokonaiset kirsikkatomaatit ja chilin siivut uunivuokaan. Viimeistele oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Pidä huoli, että oliiviöljyä on kaikkialla. Voit vaikka sivellä tomaatteihin ja tofun puolikkaisiin öljyä pullasudilla. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes tofun pinta on ruskistunut.

Ota uunista, ja pilko tofu haarukalla pieneksi muruksi, älä kuitenkaan muussaa kirsikkatomaatteja. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja lisää keitetty pasta uunivuokaan, tomaattien ja tofun kaveriksi. Pyöräytä koko komeus sekaisin ja viimeistele tuoreella basilikalla. Nauti!


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Chana masala

Seuraava
Seuraava

Vegaaniset Runebergin muffinssit