Vietnamilainen nuudelisalaatti tofumurulla

Disclaimer: Tämä salaatti saattaa muuttaa käsityksesi tofusta.

Miten saada tofusta hyvää?

Murustele, marinoi ja paista seesamiöljyssä. Siinä salainen resepti parhaaseen tofuun. Jos totta puhutaan, eihän tofu miltään maistu. Siksi se pitää maustaa hyvin. Vaikka itse rakastan tofua paistettuna ihan leivän päällä, ymmärrän ettei se ole helpoin raaka-aine. Toivon kuitenkin, että tämä suolaisen-makean-raikas vietnamilainen nuudelisalaatti tofumurulla murtaa ennakkoluulosi tofusta.

Kokeile myös näitä herkullisia tofureseptejä:

Kuten arvata saattaa on tofu vegekeittiöni kulmakivi ja kiistaton pääraaka-aine. Monipuolisuutensa vuoksi se sopii niin kalattomaan keittoon kuin uunifetapastan vegaaniseen versioon. Tai suolaisiin joulutorttuihin, joissa maistuu pesto ja viikuna. Nam!

vegan and wild vietnamilainen nuudelisalaatti vegaani

Variaatioita vietnamilaisesta nuudelisalaatista

Hedelmät Rakastan, kun ruoassa on jotain makeaa. Tässä salaatissa makeutta tuo vesimeloni, sillä se on sesongissa nyt kesällä mutta sen voi hyvin korvata mangolla, kuten tässä salaatin alkuperäisessä versiossa tein.

Nuudelit Voit käyttää riisinuudeleiden sijaan täysjyvänuudeleita.

Kasvikset Porkkanoiden tilalle sopisi myös ohueksi suikaloitu kaali, idut tai salaatti.

Pähkinät Tähän versioon käytin kurpitsansiemeniä, mutta niiden tilalle sopisi yhtä hyvin myös suolapähkinät, murusteltu maapähkinä tai cashewpähkinät.

Jos luulit ettet tykkää tofusta niin kokeilepa tätä salaattia, joka täydellinen kesään, viikonloppuihin tai arkeen, kun mielesi tekee vähän parempaa arkiruokaa.

vegan and wild vietnamilainen nuudelisalaatti vegaani
vegan and wild vietnamilainen nuudelisalaatti vegaani

Ainekset:

Vietnamilainen nuudelisalaatti tofumurulla

(2-4:lle)

Tofu

  • 1 pakkaus (n. 250-300g) tofua

  • 1 rkl seesamiöljy paistamiseen

Marinadi

  • ½ rkl inkivääriä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl soijaa

  • 1 rkl vaahterasiirappi

Salaatti

  • ½ kurkku

  • 2 porkkanaa

  • ¼ vesimelonista

  • 2 kevätsipulin vartta

  • nippu thaibasilikaa

  • nippu korianteria

  • nippu minttua

  • 3 levyä riisinuudelia

  • kourallinen kurpitsansiemeniä

Kastike

  • ½ limen mehu

  • 2 rkl soijaa

  • 2 rkl seesamiöljyä

  • 1 rkl vaahterasiirappi

  • Pätkä chiliä


Ohje:

Aloita kuivaamalla tofu painelemalla sitä talouspaperiin. Murustele kulhoon.

Hienonna inkivääri, valkosipulinkynnet ja lisää tofun joukkoon soijan ja vaahterasiirapin kanssa.

Anna marinoitua ainakin tunnin ajan jääkaapissa. Paista seesamiöljyssä (joko marinadin kanssa jolloin tofu jää pehmeämmäksi tai ilman marinadia jolloin tofusta tulee rapeampaa).

Pilko kurkku, kuori ja hienonna porkkana, pilko vesimeloni sekä kevätsipulin varret. Lisää tarjoilukulhoon.

Lisää sekaan myös hienonnettu thaibasilika, korianteri ja minttu. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmän veden alla. Lisää salaatin sekaan.

Poista chilistä siemenet, pilko pienemmäksi ja sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kaada salaatin sekaan. Lisää lopuksi tofumuru salaatin päälle, viimeistele kurpitsansiemenillä ja nauti.

Vinkki 1 Voit käyttää vesimelonin tilalla mangoa, lisätä joukkoon ituja ja salaattia. Tai korvata porkkanan kaalilla. Vain mielikuvitus on rajana!

Vinkki 2 Tofusta saa rapeampaa kun et kaada marinadia tofun mukana pannulle.


Kerrothan jos kokeilit! Tägää minut Instagramissa @veganandwild #veganandwild niin näen julkaisusi :)

Edellinen
Edellinen

Terveellisempi nektariini-mustikkapaistos

Seuraava
Seuraava

Münchenistä Wieniin pyörällä