Paistetut perunat savutofulla ja ranch-dipillä

Paistetut perunat eli mäiskyperunat

Vegaanisten perunaruokien aatelia on paistetut perunat savutofulla ja itsetehdyllä ranch-dipillä. Tähän ruokaan tarvitset edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita, savutofua, mieleisiäsi yrttejä ja kasvipohjaista turkkilaista jugurttia tai fraichea. Perunaa kannattaakin aina keittää reilumpi satsi, sillä ylimääräiset voi seuraavana päivänä viipaloida ja paistaa pannulla tai uunissa, jolloin syntyy herkullisia mäiskyperunoita. Älä kysy mistä sana ‘mäiskyperuna’ tulee, sillä minulla ei ole siitä hajuakaan. Puhutaan mieluummin paistetuista perunoista.

Aika täydellisen maun lisäksi tämä vegaaninen resepti on helppo. Ainekset vain pellille ja paistumaan. Itsetehty ranch-dippi hakkaa kaupan valmiin mennen tullen, ja se syntyykin yllättävän helpoista raaka-aineista. Valmista dippi sillä aikaa kun perunat ja tofu paistuu uunissa. Paistetut perunat sopii sekä arki-iltoihin kun viikonlopun parempaan herkutteluun. Olen aika varma, että tästä perunareseptistä tulee uusi suosikkisi.

Aika herkku perunaresepti on myös tämä vihreä perunasalaatti, johon sopii vielä sesongissa olevat kesäperunat.

vegan and wild paistetut perunat savutofulla ja ranch-dipillä

Ainekset:

Paistetut perunat savutofulla ja ranch-dipillä

(neljälle)

  • n. 500g perunaa keitettynä

  • 1 paketti savutofua

  • 3 rkl oljyä

  • suolaa & mustapippuria

Ranch-dippi

  • 1 purkki (2 dl) soija- tai kaurafraichea

  • ½ limen mehu

  • 1 valkosipulinkynsi

  • rouhaisu mustapippuria

  • ripaus suolaa

  • nippu ruohosipulia

  • nippu lehtipersiljaa

  • 1 rkl paahdettua sipulia (Sallinen) tai 1 ½ tl sipulijauhetta

Lisäksi:

  • ruohosipulia

  • lehtipersiljaa

  • ½ punasipuli

  • limeä


Ohje:

Perunat ja savutofu:

Litistä kokonaisia perunoita leivinpaperilla vuoratulla pellillä lusikalla. Viipaloi tofu kolmion muotoiseksi ja lisää pellille. Valuta perunoiden ja tofun päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna paahtua uunissa 250 asteessa noin 20-25 minuuttia, tai kunnes perunat saavat väriä. Valmista sillä aikaa dippi.

Ranch-dippi:

Raasta valkosipulinkynsi ja hienonna lehtipersilja ja ruohosipuli. Sekoita kulhossa soijafraiche, paahdettu sipuli, raastettu valkosipulinkynsi, lehtipersilja sekä ruohosipuli. Purista sekaan puolikkaan limen mehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

Nostele dippiä perunoiden ja tofun päälle ja viimeistele ruohosipulilla, lehtipersiljalla, hienonnetulla punasipulilla ja limen mehulla.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Kvinoa Kasvisjauhispyöryköillä

Seuraava
Seuraava

Aamupalapannukakku punaviinimarjoilla