Aamupalapannukakku punaviinimarjoilla

Jos vielä mietit mitä muuta punaviinimarjoista valmistaisit kuin mehua, on aamupalapannukakku punaviinimarjoilla todennäköisesti juttusi. Muistan tehneeni joskus vuosia sitten aamupalaksi aamupalapannaria Viimeistä murua myöten Saaran ohjeella, mutta sitten se unohtui vuosiksi. Aamupalapannukakku on konseptina nerokas. Miten kätevää onkaan, kun aamupala on meal prep-hengessä tehty valmiiksi muutamaksi päiväksi jääkaappiin odottamaan.

Herukkasadosta inspiroituneena sain ajatuksen proteiinipitoisesta aamupalapannukakusta. Proteiinia tähän vegaaniseen pannukakkuun tulee soijamaidosta, chiansiemenistä sekä pähkinästä. Proteiinin määrää saa myös helposti lisättyä, kun herkuttelee pannarin soijarahkan kera.

vegan and wild aamupalapannari punaviinimarja

Mikäli arki alkoi ryminällä ja punaviinimarjat pitäisi tuhota, niin kokeilepa upottaa punaviinimarjoja tähän herkulliseen pannukakkuun. Taisipa joukkoon eksyä jokunen valkoviinimarja. Maku on sopiva yhdistelmä kirpeää marjaa ja makeaa kardemummaa. Jos herukat ei ole juttusi, voit tietysti käyttää mitä tahansa marjoja. Reseptiin käytin tuoreita herukoita, mutta uskoisin, että pakastetut käyvät ihan yhtä hyvin.


Ainekset:

Aamupalapannukakku punaviinimarjoilla

(n. puolikas pellillinen)

  • 1 banaani 

  • 4 dl soijamaito

  • 3 dl kaurahiutale

  • 1 tl kardemumma

  • 2 rkl chiansiemeniä

  • 1 dl kokonaisia kuorellisia manteleita (tai lemppari pähkinääsi)

  • 2 dl punaviinimarjoja

Lisäksi:

  • jogurttia

  • marjoja

  • hedelmiä


Ohje:

Muussaa banaani haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon soijamaito, kaurahiutaleet, kardemumma, chiansiement, pienemmäksi rouhittu manteli. Sekoita. Lisää kulhoon myös punaviinimarjat ja kääntele varovasti. Levitä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja uunipellin puolikkaalle. Taittele leivinpaperin sauma siten, ettei pannari leviä uunissa. Paista n. 185 asteessa puolen tunnin ajan. Pannari on valmis, kun se näyttää ja tuntuu melko kiinteältä ja reunat ovat saaneet aavistuksen väriä.

Herkuttele pannari jogurtin, hedelmän ja/tai marjojen kera.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Paistetut perunat savutofulla ja ranch-dipillä

Seuraava
Seuraava

Roadtrip Lofooteille + 3 retkireseptiä