Terveellisempi nektariini-mustikkapaistos

Nektariini-mustikkapaistos ilman valkoista sokeria ja voita

Jälkiruoka ilman valkoista sokeria ja voita? Voiko sellainen olla hyvää? Vegaanisena vieläpä? Sesongissa on nyt mehevät nektariinit ja kotimaiset mustikat, joista syntyy herkullinen vegaaninen jälkiruoka kesäpöytään tai aamupalalle. Makeutensa paistos saa kookossokerista, ja voin sijaan käyteään neutraalin makuista kookosöljyä. Parhaalta paistos maistuu soijajugurtin kanssa.

Tulet rakastumaan tähän terveellisempään kesäherkkuun, sillä se on:

  • vegaaninen

  • gluteeniton (kun käytät gluteenittomia kaurahiutaleita)

  • valmistuu ilman valkoista sokeria

  • margariinin tai voin sijaan käytetään kookosöljyä

  • täydellinen niin välipalaksi, jälkiruoaksi kuin aamupalaksi

  • todella helppo ja nopea valmistaa

Terveellisempi nektariini-mustikkapaistos vegaani
vegan and wild nektariini-mustikkapaistos vegaani
vegan and wild nektariini-mustikkapaistos vegaani

Voisin syödä paistosta vaikka joka päivä, niin älyttömän hyvää se on! Voit säädellä makeuden määrää lisäämällä tai vähentämällä kookossokeria. Uskoisin myös, että vaahterasiirappi toimisi yhtä hyvin.

Iloisia herkutteluhetkiä,

Oona


Ainekset:

Nektariini-mustikkapaistos

(neljälle)

Päällinen

  • 2 dl kaurahiutaleita

  • 100 g mantelilastuja

  • ½ dl kookossokeria

  • ½ dl neutraalia kookosöljyä, sulatettuna

  • ripaus suolaa

  • ripaus kardemummaa

Nektariini-mustikkatäyte

  • n. 6 nektariinia

  • 2 dl tuoreita mustikoita

  • 1 rkl maissitärkkelystä

  • 1 rkl kookossokeria

  • (½ sitruunan kuori)

Tarjoiluun

  • makeuttamatonta soijajogurttia

  • mustikoita


Ohje:

Sekoita paistoksen päällisen ainekset kulhossa.

Pese nektariinit, poista kivet ja viipaloi. Lado vuokaan nektariinit ja tuoreet mustikat. Pyörittele sekaan maissitärkkelys, kookossokeri ja sitruunankuori. (Jos käytät pakastemustikoita ainakin tuplaa maissitärkkelyksen määrä).

Lusikoi nektariinien päälle kaurahiutale-mantelisekoitus.

Paista 175 C asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes paistos saa kauniin kultaisen värin.

Tarjoile soijajogurtin kera ja nauti!

Vinkki 1 Jos käytät pakastemustikoita, tuplaa maissitärkkelyksen määrä, sillä pakastemustikoista irtoaa enemmän nestettä, joka tekee paistoksesta hieman vetisempää.

Vinkki 2 Voit jättää kardemumman pois, jos se ei ole suosikkisi.

Vinkki 3 Sitruunankuori ei ole pakollinen, mutta se raikastaa nektariineja ihanasti.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Mökkitapakset eli vegaaninen bruschetta kolmella tapaa

Seuraava
Seuraava

Vietnamilainen nuudelisalaatti tofumurulla