Maailman paras tofu hapanimeläkastikkeessa

Tofua ja kasviksia hapanimeläkastikkeessa. Onko mitään parempaa? Tästä ruoasta tulee mieleen ihan kiinalaisen ravintolan ruoat. Se hapanimeläkastike on ihan älyttömän hyvää. Ja mikä parasta, tällä reseptillä tofu onnistuu varmasti! Jos et siis ole tofun ylin ystävä, on tämä ruoka luotu juuri sinulle.

Rapeutensa tofu saa maissitärkkelyksestä, joten tässä reseptissä tofun kuivatuksen painojen alla saa onneksi unohtaa. Rehellisyyden nimissä en ole koskaan edes valmistanut tofua niin. Helpointa on vain pilkkoa tofu pienemmäksi, painella palasia talouspaperilla, pyöritellä maissitärkkelyksessä (ja suolassa, mustapippurissa ja valkosipulijauhessa) ja paistaa seesamiöljyssä pannulla. Voit myös pakastaa tofun edellisenä päivänä, sulattaa, pilkkoa pieneksi ja puristaa neste sormien välissä (kurkkaa video Instagramista). Tällä tavoin tofun rakenne muistuttaa enemmän aasialaisissa ravintoloissa tarjoiltavaa tofua. Lisäksi tofu imee enemmän makua itseensä.

Hapanimeläkastikkeeseen lisättynä tofu pysyy rapeana vain hetken, joten jos siis teet tuplasatsin seuraavalle päivälle, kannattaa huomioida, ettei tofu pysy rapeana, mutta ruoka maistuu silti aivan taivaalliselta.

Lisää suosittuja tofureseptejä:

vegan and wild maailman paras tofu hapanimeläkastikkeessa vegaani
vegan and wild maailman paras tofu hapanimeläkastikkeessa vegaani

Ainekset:

Maailman paras hapanimelätofu

(kahdelle-kolmelle)

Tofu

  • 250-300g tofua

  • 1 ½ rkl maissitärkkelystä

  • 1 rkl öljyä (seesami)

  • 1 tl valkosipulijauhetta

  • suolaa ja mustapippuria 

Hapanimeläkastike

  • 1 ananastölkin mehu

  • 1 rkl ketsuppia 

  • 2 rkl vaahterasiirappia

  • 2 rkl riisiviinietikkaa

  • 1 rkl soijaa

  • 1 rkl maissitärkkelystä + 1 rkl vettä

Kasvikset

  • 1 punainen paprika

  • tölkki ananasta

  • pari kevätsipulin vartta

Lisäksi

  • riisiä

  • kevätsipulia

  • (seesaminsiemeniä)


Ohje:

Aloita pilkkomalla tofu pieniksi kuutioiksi. Kuivaa palat talouspaperilla. Sekoita tofupalat kulhossa maissitärkkelyksen, valkosipulijauheen, suolan ja mustapippurin kanssa. Paista pannulla tilkassa öljyä reilulla lämmöllä, kunnes tofun pinta rapsakoituu. Siirrä pannu syrjään.

Valmista hapanimeläkastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin paitsi maissitärkkelys ja vesi. Sekoita ne erikseen omassa pienessä kulhossa ja kaada muun hapanimeläkastikkeen sekaan. Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos paksunee. Tarkista maku. Mikäli kaipaat suolaisuutta, lisää toinen rkl soijaa.

Pilko paprika ohuiksi suikaleiksi. Siirrä tofut pannun toiselle laidalle ja paprikat toiselle. Kuumenna muutaman minuutin ajan, jotta paprika hieman pehmenee. Kaada pannulle hapanimeläkastike, ananaspalat, kevätsipulin valkoinen osa pieneksi pilkottuna. Säästä vihreä osa viimeistelyyn. Sekoita ja tarjoile riisin kera. Viimeistele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Pehmeät vegaaniset laskiaispullat vadelma-chiahillolla

Seuraava
Seuraava

Chana masala