Pinaattiletut tofuskagenilla

Pikkuisen parempia lettuja

Kaikki tietää että puolukka kuuluu pinaattilettuihin, mutta vieläkin parempia lettuja saa, kun täytteeksi pyöräyttää tofuskagenia. Näin pinaattiletuista tulee täyttäviä, ja annos menee ihan kunnon ateriasta. Pinaattiletut vegaanisella skagenilla, puolukkahillolla ja puolukoilla on täydellinen yhdistelmä suolaista ja rapeaa lettua sekä pehmeää täytettä ja makeaa hilloa.

vegan and wild vegaaniset pinaattiletut tofuskagenilla
vegan and wild vegaaniset pinaattuletut tofuskagenilla

Nämä letut valmistuivat Saimaan mökillä sateessa, muurikalla paistettuina, mutta ne onnistuvat myös kätevästi kotikeittiössä. Mikäli haluat oikaista reseptissä, voit käyttää Pirkan vegepinaattiohukaisia. Tai vaihtoehtoisesti valmistaa täytteen ja/tai lettutaikinan valmiiksi jääkaappiin edellisenä päivänä. Olen tehnyt vegaaniset pinaattiletut aina samalla ohjeella, mutta jostain syystä kaksinkertainen taikina jäi liian paksuksi. Notkistin taikinan lisäämällä vissyä taikinaan. Tästä syntyikin ilmavuutta ja kuplia lettuihin.

Niin, ja sopisipa täytteeksi myös sesongin sienet.


Ainekset:

Pinaattiletut tofuskagenilla

(kahdelle)

Pinaattiletut

  • 4 ½ dl sokeroimatonta soijamaitoa

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja

  • 1 dl kaurahiutaleita

  • 150g pinaattia (pakaste)

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl suolaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • rypsiöljyä paistamiseen

Tofuskagen

  • 1 prk (200g) kaurafraichea

  • 1 paketti savutofua

  • ½ punasipuli

  • 1 pieni valkosipulin kynsi

  • ½ sitruunan kuori

  • 2 rkl sitruunan mehua

  • suolaa maun mukaan

  • ripaus valkopippuria

  • mustapippuria rouhittuna maun mukaan

Lisäksi

  • puolukkahilloa

  • puolukoita

  • tuoretta pinaattia


Ohje:

Sulata pakastepinaatti. Sekoita lettutaikinan ainekset kulhossa ja anna turvota noin puoli tuntia.

Valmista sillä aikaa tofuskagen. Hienonna puolikas punasipuli ja valkosipulin kynsi. Murustele tofu käsien välissä kulhoon. Lisää joukkoon kaurafraiche, punasipuli ja valkosipuli. Sekoita. Lisää mukaan myös sitruunan kuori ja mehu. Mausta suolalla, mustapippurilla ja valkopippurilla.

Kuumenna muurikka tai teflonpannu kuumaksi. Lisää pannulle öljyä ja kaada taikinaa pannulle sen verran, että reunat jäävät ohueksi ja lettuun pääsee muodostumaan ilmakuplia. Kun lettu on ruskistunut yhdeltä puolelta, käännä. Toista, kunnes koko lettutaikina on paistettu.

Täytä letut hillolla, puolukoilla ja tofuskagenilla. Viimeistele tuoreella pinaatilla.

Vinkki 1 Voit korvata osan nesteestä vissyllä. Tai jos taikina vaikuttaa liian paksulta, notkistaa sitä lisäämällä joukkoon vissyä.

Vinkki 2 Oikaise ja käytä valmiita vegepinaattiohukaisia. Voit myös valmistaa taikinan ja skagenin edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Vinkki 3 Voit käyttää joko maustamatonta tai savutofua. Savutofu tuo kuitenkin kivaa suolaisuutta ja savun makua.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Paistettu sitruunajuustokakku

Seuraava
Seuraava

Retkiruokien kuivaus ensikertalaisena