Paistettu sitruunajuustokakku

Helppo vegaaninen juustokakku

Onko paistettu juustokakku lempparileivoksesi, mutta et ole löytänyt toimivaa ja tarpeeksi helppoa vegaanista reseptiä? Search no more. Tähän vegaaniseen juustokakkuun löytyy ainekset ihan tavallisen kaupan valikoimista. Eikä hyytymisestäkään tarvitse huolehtia, sillä kakku paistetaan uunissa, jossa se hyytyy jähmeäksi. Rakenne on tarpeeksi tiivis, jotta sen voi koristella reilulla määrällä vegaanista kinuskia ja kirpeällä marjakasalla.

Sitruunaiset juustokakut ovat aina olleet suosikkileivonnaisiani, sillä niissä yhdistyy raikkaus ja makeus. Tähän kakkuun yhdistin raikkaan sitruunan lisäksi sesongin hapokkaat puolukat sekä makean kinuskin. Ja mikä täydellinen makujen liitto siitä syntyikään. Leivoin tätä kakkua ensimmäistä kertaa Viimeistä murua myöten Saaran synttäreille. Tietämättäni olin leiponut Saaran suosikkimaut yhteen kakkuun. Kakku oli tosiaan niin hyvää, että leivoin sitä myös omille synttäreilleni viime viikonloppuna, jossa se keräsi jälleen ihasteluja.

Jos juustokakku on juttusi, tulet ihan varmasti ihastumaan tähän paistettuun juustokakkuun. Muista kuitenkin, että kakku tulee leipoa edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään.


Ainekset:

Paistettu sitruunajuustokakku

(noin 10 hengelle)

  • 200g vegaanisia kaurakeksejä (Kantolan kaurakeksi)

  • 75g vegaanista margariinia (Keiju 3öljyä)

  • 600g Alpro vanilja greek style -rahkaa

  • 1 sitruunan raastettu kuori

  • 2 rkl sitruunan mehua

  • 2 rkl perunajauhoja

  • 1 dl tomusokeria

Viimeistelyyn:

  • Nature's Charm Kookos suolakinuskikastiketta

  • puolukoita tai muita marjoja


Ohje:

Huom! Kakku kannattaa leipoa edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään ja koristella vasta juuri ennen tarjoilua. :)

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella sulkemalla keksit ensin tiiviiseen pussiin, joka on kääritty keittiöpyyhkeen ympärille. Sulata margariini ja sekoita keksien joukkoon.

Vuoraa pieni (max. 18cm halkaisija) irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Paista keksipohjaa 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Valmista juustokakkutäyte sekoittamalla vaniljarahka, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Siivilöi joukkoon myös perunajauho ja tomusokeri. (Tämä onnistuu myös ilman siivilää, tällöin sekoita mahdolliset paukut huolellisesti pois).

Kaada juustokakkutäyte keksipohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin.

Koristele kakku ennen tarjoilua vegaanisella kinuskilla, puolukoilla ja muilla marjoilla.


Vinkki 1 Kakusta saa gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia keksejä.

Vinkki 2 Uskoisin että soijarahkan voi vaihtaa Oddlygoodin Bake & Dessert -kaurarahkaan, jolloin kakusta tulee soijaton.

Vinkki 3 Paras vegaaninen kinuski on Nature’s Charm, jota saa ainakin Prismoista. Huoneenlämpöisenä siitä syntyy koristeraidat ja mikrossa hetken lämmittämällä kinuski leviää kauniisti koko kakun peittäväksi kerrokseksi.

Vinkki 4 Mitä pienempää irtopohjavuokaa käytät, sitä korkeampi kakusta tulee


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Vegaaninen kalakeitto

Seuraava
Seuraava

Pinaattiletut tofuskagenilla