Vegaaninen kalakeitto

Kalaton keitto

‘‘Parempaa kuin kalakeitto!’’ lienee yleisin huudahdus, jonka kuulen tätä vegaanista kalakeittoa syövien suusta. Eikä ihme. Tässä kalattomassa keitossa on kotoisa, lapsuudesta tuttu kalakeittoa muistuttava maku. Haluatko tietää salaisen ainesosan?

vegan and wild vegaaninen kalakeitto

Vegaanisen kalakeiton maku piilee savutofussa ja merilevässä. Keitto valmistetaan muuten kattilassa, mutta savutofu pilkotaan ja paistetaan kuivalla ja kuumalla pannulla ruskeaksi. Jos olit onnekas ja sait käsiisi kantarelleja, sopivat ne tähän vegaaniseen keittoon täydellisesti. Jo kourallinen riittää tuomaan syvempää syksyistä makua. Sienet eivät kuitenkaan ole lainkaan pakollisia. Eikä itseasiassa merileväkään, sillä eräällä kerralla unohdin sen keitosta enkä hetkeen edes huomannut eroa. Suosittelen kuitenkin lisäämään yhden merileväarkin liemeen. Maistettuasi ymmärrät kyllä miksi.

Tätä syksyisempää ja herkullisempaa lohturuokaa on vaikea keksiä. Veganisoitu kalakeitto tuo mieleen lapsuuden ja maistuu niin lounaaksi, kuin viikonlopun parempana ruokana. Vedä siis villasukat jalkaan, kaiva kattila esiin ja lähde syksyiselle makumatkalle.


Ainekset:

Vegaaninen kalakeitto

(neljälle)

  • 1 sipuli

  • 1 rkl öljyä

  • 500g (n. 6 reilun kokoista) perunaa

  • 1 litra vettä

  • 1-2 kasvisliemikuutiota

  • ½ tl mustapippuria

  • 4 pientä porkkanaa

  • 1-2 pakettia savutofua

  • 250 ml kaurakermaa

  • 1 merileväarkki

  • nippu tilliä

  • (kourallinen kanterelleja)


Ohje:

Kuullota pienemmäksi pilkottu sipuli öljyssä kattilassa. Pilko perunat ja lisää kattilaan. Kaada kattilaan litra vettä. Mausta kasvisliemikuutiolla ja mustapippurilla. Kun keitto kiehahtaa, lisää joukkoon myös kuoritut ja pienemmäksi pilkotut porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Pilko tofu kolmion muotoisiksi palasiksi. Paista kuivalla ja kuumalla pannulla molemmin puolin kunnes tofupalaset ovat saaneet väriä. Jos käytät kantarelleja niin siirrä tofupalaset syrjään ja paista pilkottuja kantarelleja hetki öljyssä.

Lisää keittoon kaurakerma, merileväarkki ja hienonnettu tilli. Lisää joukkoon myös tofu sekä kantarellit. Tarjoile ruisleivän kera ja nauti!

Vinkki 1 Jos haluat keitosta ruokaisamman, suosittelen käyttämään kaksi paketillista tofua.

Vinkki 2 Yksi kasvisliemikuutio riittää, jos valmistat keiton kahdella savutofulla. Jos puolestaan käytät vain yhden savutofun, lisää silloin keittoon kaksi kasvisliemikuutiota.

Vinkki 3 Kalaton keitto onnistuu myös ilman kantarelleja ja merilevää, mutta ne tuovat keittoon syvempää makua.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Beanit-lehtikaalipasta

Seuraava
Seuraava

Paistettu sitruunajuustokakku