Pehmeät vegaaniset laskiaispullat vadelma-chiahillolla

vegan and wild vegaaniset laskiaispullat

Pehmeän pullan salaisuus

Helmikuu on yhtä pullien ja leivosten juhlaa! Ensin vietellään Runebergin päivää torttuövereineen, jonka jälkeen on aika siirtyä laskiaspullien kimppuun. Minulle se tarkoittaa useampaa reseptikierrosta ja näin ollen hirveän kasan herkkuja. En valita. Näistä leivonnaisista laskiaispulla on erityisesti mieleeni, joten sen reseptin hiomisen otin tosissani.

Täydellisen laskiaispullan salaisuus piilee pehmeässä pullassa, runsaassa kermavaahdossa ja vadelmahillossa. Olen puolueellinen jos väitän, että pulla kuuluu syödä hillolla, sillä en ehkä ole koskaan syönyt laskiaispullaa mantelimassalla. Pitäisi ehkä. Joka tapauksessa pulla hillolla ja kermavaahdolla on parasta, varsinkin itsetehtynä.

Salaisuus erityisen pehmeään pullaan löytyy vedestä. Sain idean tähän Viimeistä murua myöten Saaran Insta-stooreista, joissa joku seuraaja vinkkasi maidon vaihtamisesta veteen. Kananmunan jättäminen oli tuttu temppu, mutta pullataikinan leipominen veteen ei. Ja vitsit, miten pehmeitä pullista tulikaan! Jatkossa jää kaurajuomalla lotraaminen väliin, sillä veden käyttäminen nesteenä teki näistä pullista aivan älyttömän pehmeitä. Suosittelen vahvasti kokeilemaan.

vegaani laskiaispulla
vegan and wild vegaaniset laskiaispullat

Laskiaispulla hillolla vai mantelilla?

Hillolla tietenkin. Mieluiten itse tehdyllä vadelmahillolla, joka syntyy chian siemenistä, pakastevadelmista ja vaahterasiirapista. Olen tehnyt tätä hilloa niin monet kerrat jogurtin ja puuron kaveriksi, mutta se sopii täydellisesti myös laskiaispulliin.

Maun puolesta kasvipohjaisista vispikermoista suosikkini on Alpro, mutta jämäkkyyden puolesta liputan Fazer Aidon puolesta, jota pullien väliin seuraavan kerran vatkaisin. Tai Floran kasvivispiä, jossa yhdistyy sekä mieto maku ja jämäkkyys, mutta sitä en löytänyt lähikaupasta. Testaamalla löydät kasvikermoista suosikkisi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kasvipohjaiset vispikermat pitää vatkata hyvin viilennettyinä.

vegan and wild vegaaniset laskiaispullat

Ainekset:

Vegaaniset laskiaispullat vadelma-chiahillolla

(9 pullaa)

Taikina

  • 2 ½ dl kauramaito

  • 1 pussi kuivahiivaa / 25g tuorehiivaa

  • 1 dl sokeri

  • ½-1 rkl kardemumma

  • ½ tl suola

  • 7dl vehnäjauho

  • 75g margariinia (Keiju 3öljyä) tai ½ dl rypsiöljyä

Vadelma-chiahillo

  • 200 g pakastevadelmia

  • 2 rkl vettä

  • 2 rkl chian siemeniä

  • 2 rkl vaahterasiirappia

Väliin

  • Kasvipohjaista vispikermaa

  • Ripaus sokeria

Viimeistelyyn

  • Kaurajuomaa

  • Raesokeria


Ohje:

Lämmitä vesi mikrossa reilusti kuumemmaksi kuin kädenlämpöinen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.

Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja. Lisää nesteeseen pikkuhiljaa jauhoja. Kun melkein kaikki jauhot on lisätty, lisää sekaan myös mikrossa sulatettu margariini. Lisää loput jauhot. Vaivaa huolellisesti. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista.

Anna kohota tunti liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Kumoa kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä tasaisiksi palloiksi ja asettele leivinpaperille. Jätä pullien väliin kunnolla tilaa, jotta ne eivät tartu kiinni uunissa. Anna kohota liinan alla vielä puoli tuntia.

Voitele kaurajuomalla ja viimeistele raesokerilla. Paista 225 asteessa uunista riippuen noin 10-15 minuuttia.

Valmista vadelma-chiahillo kiehauttamalla hillon ainekset parin minuutin ajan kattilassa. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Vatkaa vispikerma. Mausta ripauksella sokeria.

Leikkaa pullan hattu pois. Levitä väliin vadelma-chiahilloa ja vispikerma.

Nauti!

Vinkki! Vatkaa kasvipohjainen vispikerma kylmänä. Voit käyttää vadelma-chiahillon tilalla myös valmista hilloa. Ylimääräinen vadelma-chiahillo on ihanaa puuron tai jogurtin kanssa. :)


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Kvinoasalaatti veriappelsiinilla

Seuraava
Seuraava

Maailman paras tofu hapanimeläkastikkeessa