Vietnamilaiset kesärullat

Kesän värikäs vegaaniruoka

Helteet tuli ja meni, mutta kesärullat pysyy. Vietnamilaisen keittiön helmi eli raikkaat kesärullat on parasta ruokaa lämpimillä keleillä. En edes väitä että nämä rullat syntyisivät näppärästi ja nopeasti, mutta lupaan että ovat täysin kaiken näpräämisen arvoiset ja sopivat erityisen kivasti porukalla pyöriteltäväksi.

vegan and wild vietnamilaiset kesärullat

Mielestäni vegaanisista kesärullista saa parhaita, kun tofun maustaa kurkumalla ja täyttää rullat rapeilla iduilla ja makealla mangolla. Thai-basilikan, korianterin ja mintun liitto on myös vankkumaton osa vietnamilaista keittiötä, minkä vuoksi ne sopivat myös täydellisesti näihin kesärulliin. Myös mansikat ja salaatinlehdet olisivat hyvä vaihtoehto täytteisiin.

Makean tulinen maapähkinävoikastikedippi viimeistelee tämän täydellisen kesäruoan.

vegan and wild vietnamilaiset kesärullat

Ainekset:

Vietnamilaiset kesärullat

(neljälle)

Kurkuma-tofu:

  • 250g tofu

  • 1 rkl öljyä

  • 1 tl kurkuma

  • rouhaisu mustapippuria

  • 1 rkl soijakastike

Maapähkinävoikastike:

  • ¾ dl makeuttamatonta maapähkinävoita

  • 2 rkl soija

  • pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 1 limen mehu

  • 1 rkl vaahterasiirappi

  • 1 rkl sriracha

Väliin:

  • Riisilevyjä

  • Riisinuudeleita

  • Mangoa

  • Avokadoa

  • ½ kurkku

  • n. 3 porkkanaa

  • Mungpavun ituja

  • Thai-basilikaa

  • Minttua

  • Korianteria

  • Limeä


Ohje:

Pilko tofu tikuiksi. Painele kuivaksi talouspaperilla. Paista kuivalla pannulla kunnes suurin osa nesteestä haihtuu ja tofu hieman ruskistuu. Lisää öljy ja paistele kunnes tofu rapeutuu. Mausta kurkumalla, mustapippurilla ja soijalla. Siirrä sivuun jäähtymään.

Sekoita kulhossa maapähkinävoi, soija, tuoretta inkivääriä raastettuna maun mukaan, limen mehu, vaahterasiirappi sekä sriracha.

Pilko mango, kurkku, avokado ja kuoritut porkkanat tikuiksi. Avokadosiivujen päälle kannattaa puristaa limen mehua, jotta ne säilyttävät kauniin vihreän värinsä. Keitä riisinuudelit, valuta ja huuhtele lopuksi kylmällä vedellä.

Liota riisilevyjä hetki vedellä täytetyllä lautasella. Siirrä esimerkiksi leikkuulaudan tai muun alustan päälle ja täytä riisilevyn keskusta tofulla, kasviksilla, riisinuudeleilla ja yrteillä. Taita riisipaperin alareuna täytteiden päälle, pyöräytä ja käännä myös riisipaperin sivut. Rullaa paketti loppuun saakka. Toista riisipaperi kerrallaan. Varo asettelemasta kesärullia vierekkäin, sillä ne tarttuvat herkästi toisiinsa.

Dippaa rullat maapähkinävoikastikkeessa.

Kesärullat ovat parhaimmillaan samantien nautittuna. Seuraavaan päivään ne selviävät esimerkiksi kostean pyyhkeen tai paperin alle peiteltynä.

Vinkki! Kauniita rullia saat, kun asetat esimerkiksi korianterin lehdet ja mangon alimmaiseksi.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Täytetyt bataatit ras el hanout-kikherneillä ja harissalla

Seuraava
Seuraava

Persikkatuorepuuro