Värikäs falafel-kasvis bowl

kaupallinen yhteistyö Baba Foods

Falafel eli baba bowl - kulhoruoista värikkäin

Jos ei aurinkoa kasvoilla niin kulhossa sitten. Kaamosväsymystä kesyttämään kehitin värikkään ja ravitsevan, en buddha, vaan baba bowlin. Kulhoon ladoin ruokaohraa, paahdettua myskikurpitsaa, tomaatteja, pinaattia, soijapapuja, Baba Foodsin (parhaita!) falafeleja, vihreää hummusta ja kastikkeeksi sekoitin tulisen harissajogurtin. Ruokaisaa, ravitsevaa ja ennen kaikkea helppo tehdä kiireisenkin arjen keskellä. 😋

Jos vielä etsit täydellisiä valmiita falafeleja, niin testaapa näitä! Maistuu siltä miltä oikeiden falafelejen kuuluukin. Miedon mausteisilta ja pähkinäisiltä. Myös rakenne on näissä täydellinen. Öljyssä paistamalla palleroista saa rapeita.

Jälkkäriksi sitten suklaakakku-energiapalloja. 🤤

vegan and wild falafelkulho vegaani
vegan and wild falafelkulho vegaani

Täytevariaatioita

Ohra Ohran tilalle sopii mainiosti myös riisi, couscous ja bulgur. Tällä kertaa valitsin ekologisen ruokaohran. Kotimaiset ohrahelmet keittyvät kypsiksi vartissa

Kasviproteiini Babalta löytyy myös bataatti-falafeleja. Koska Baban falafel originalit oli niin hyviä, uskoisin että bataatti-falafelitkin ovat taivaallisia.

Kasvikset Paahdoin sesongin mukaan myskikurpitsaa, mutta varmasti muutkin kasvikset, kuten bataatti tai porkkana sopisi mainiosti.

vegan and wild falafelkulho vegaani

Ainekset:

Värikäs falafel-kasvis bowl

(4:lle)

  • 2 pakettia Baba falafeleja

  • 3dl ohraa

  • 500g myskikurpitsaa

  • 2 pakettia (400g) kirsikkatomaatteja

  • 200g soijapapuja

  • pieni pussillinen (90g) pinaattia

  • Kourallinen manteleita

  • 1 paketti Baba vihreää hummusta

  • tuoretta korianteria

Harissajogurtti

  • 1 1⁄2 dl soijajogurttia

  • 4 rkl Baba harissaa


Ohje:

Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja siirrä sivuun. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja pilko. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kaada kirsikkatomaatit paiston puolessa välissä pellille, lorauta päälle öljyä ja jatka paistoa, kunnes kasvikset ovat kypsyneet ja saaneet väriä pintaan.

Paista falafelit oliiviöljyssä pannulla rapeiksi.

Sekoita jogurtti ja harissa keskenään.

Nostele kulhojen pohjalle ohraa, kurpitsaa, tomaatteja, falafeleja, pinaattia, soijapapuja. Viimeistele hummuksella, harissajogurtilla, pienemmäksi rouhituilla manteleilla ja korianterilla.


Kerrothan jos kokeilit! Tägää minut Instagramissa @veganandwild #veganandwild niin näen julkaisusi :)

Edellinen
Edellinen

Retkeilijän pasta 2x

Seuraava
Seuraava

Sitruunakakku mascarponella ja lakritsilla