Sitruunakakku mascarponella ja lakritsilla

Vegaaninen sitruunakakku

Sitruunakakku on kakuista - ja vegaanikakuista heittämällä paras. Sopiva yhdistelmä makeaa ja kirpeää. Vieläpä yhdistettynä lakritsiin. Ai että. Leivoin tämän sitruunakakun 30v. juhliini, sillä kaikista maailman kakuista rakastan eniten sitruunaa. Tämä pätee niin juustokakkuihin, muffinsseihin kuin tällaiseen nakukakkuun. Monesti vegaaniset kakut jäävät makuuni turhan kosteiksi, mutta tämän sitruunakakun rakenne on täydellinen.

Kakku on äärettömän helppo valmistaa. Kuivat ja märät ainekset sekoitetaan ensin erikseen, jonka jälkeen ne yhdistetään. Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään, jotta se on mehevimmillään tarjoiltaessa. Mascarponekuorrute ei ole pakollinen, mutta tuo mielestäni täyteläisyyttä. En voinut vastustaa kakun koristelemista mansikoilla ja lakritsilla. Aivan taivaallinen yhdistelmä. Uskoisin, että mansikoiden tilalle käy mikä tahansa tuore marja.

Jos kakusta haluaa vielä sitruunaisemman, kannattaa kuorta raastaa vielä mascarponenkin sekaan.

Resepti on alun perin bongattu Pidempi korsi -blogista, mutta olen tuunannut siitä enemmän omaan makuun sopivan. Ensimmäisen kerran kakkua leivoin 2019 mummini 90v. bileisiin, jossa kaikki leivokseni olivat vegaanisia. Parasta oli, ettei vierailla ollut aavistustakaan siitä että kakut olivat kokonaan kasvipohjaisia. 😃🥳

90v. bileiden lisäksi kakku on täydellinen myös lähestyvään isänpäivään! 🍰

vegan and wild sitruunakakku mascarponella
vegan and wild sitruunakakku mascarponella2

Ainekset:

Sitruunakakku mascarponella ja lakritsilla

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 ½ dl sokeria

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 1 dl kasvimaitoa (esim. kaura, manteli tai soija)

  • 1 dl omenamehua (tai toinen dl kasvimaitoa)

  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

  • 1 sitruunan kuori

  • puolikkaan sitruunan mehu

  • 1 tl omenaviinietikkaa

  • ripaus suolaa

Mascarpone:

  • 1 purkki mascarponea (Schlafix)

  • 2 rkl sokeria

  • tilkka kaurajuomaa

Koristeluun:

  • marjoja

  • 2 lakritsipatukkaa (turkinpippuri ja tavallinen)


Ohje:

Sekoita kuivat ja märät aineet (paitsi omenaviinietikka) ensin omissa kulhoissaan. Yhdistä keskenään. Lisää viimeiseksi omenaviinietikka.

Voitele pieni kakkuvuoka margariinilla tai öljyllä. Ripottele vuokaan korppujauhoja.

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 25-35 minuuttia uunista johtuen. Testaa kakun kypsyyttä hammastikulla. Anna kakun jäähtyä.

Vatkaa mascarpone sileäksi kauramaidon ja sokerin kanssa.

Lusikoi jäähtyneen kakun päälle. Koristele marjoilla ja lakuilla.

Vinkki 1 Kakku kannattaa valmistaa etukäteen edellisenä päivänä, jotta se kerkeää mehevöityä


Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Värikäs falafel-kasvis bowl

Seuraava
Seuraava

Vegaaninen bataattipiirakka halloweeniin - amerikkalainen bataattipiirakka