Vegaaninen bataattipiirakka halloweeniin - amerikkalainen bataattipiirakka

Pumpkin spiced sweet potato pie eli vegaaninen bataattipiirakka halloweeniin

Pakko myöntää, mutta toisinaan reseptien nimeäminen on ruokabloggaamisen vaikein osuus. Vai miten nimeäisitte amerikkalaisen kurpitsamaustein maustetun makean bataattipiirakan, jonka voi valmistaa niin bataatista kuin kurpitsasta? Jep, en minäkään tiedä. Joten tässä tulisi vegaaninen bataattipiirakka halloweeniin. 🎃

Tämä on täydellinen jälkkäri halloweenin tarjoiluihin, mikäli halloweeniä vietät. Piirakan voi myös koristella esimerkiksi pekaanipähkinöin tai pursotetulla kauravispillä, jolloin makea piirakka sopii myös halloweenin jälkeenkin leivottavaksi.

Leipomusten koristelijana olen enemmän tyyppiä ‘‘mutkat suoriksi’’. Tämän vuoksi olen aika ylpeä piirakan koristelusta. Tein siitä videon Instagramiinkin. Piirsin leivinpaperiin tuollaiset kolmion malliset silmät ja nenän, suuksi jonkun sortin siksakkia ja johan muistuttaa vihaista kurpitsaa vai mitä. 😃

Kuinka halloween-piirakka valmistetaan?

Jos haluat kokeilla halloweenina jotain uutta, niin laita tämä bataattipiiras testiin. Siitä tuli aivan taivaallista. Eikä kukaan uskoisi, että täyte on 90% bataattia. Sopii siis perheen pienemmillekin. Makeuden piirakka saa ruskeasta sokerista, mutta uskoisin että myös vaahterasiirappi käy ruskean sokerin tilalle. Lupaan, että onnistut tällä reseptillä, vaikka et olisi leipomisen maailmanmestari. Piirakkavuoan pohjalle painellaan keksipohja, ihan kuten juustokakussa. Keksipohja esipaistetaan uunissa, jotta se saa ihanan paahteisen ja karamellimäisen maun. Bataatti kuoritaan ja keitetään ja lopuksi ainekset vain sekoitetaan keskenään. Helppoa kuin mikä! 🎃

vegan and wild vegaani bataattipiirakka halloween

Herkullisia hetkiä halloweeniin toivoo,

Oona


Ainekset:

Vegaaninen bataattipiirakka

Pohja:

  • 200g vegaanisia kaurakeksejä (Kantolan kaurakeksi)

  • 75g vegaanista margariinia (Keiju 3öljyä)

Täyte:

  • 500g bataattia

  • 90g eli 1 dl ruskeaa sokeria

  • ½ dl mantelimaitoa (tai muuta kasvipohjaista juomaa)

  • 1 rkl rypsiöljyä

  • 1 ½ rkl maissitärkkelystä

  • ½ tl inkivääriä

  • ½ tl kanelia

  • ½ tl neilikka

  • ripaus suolaa

Koristeluun:

  • tummaa kaakaojauhetta


Ohje:

Kuori bataatti. Pilko pieneksi ja keitä pehmeäksi. Valuta vesi ja blendaa bataattikuutiot sileäksi blenderissä, sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Sekoita kulhossa bataattisose, rypsiöljy, ruskea sokeri, mantelimaito ja mausta inkiväärillä, kanelilla, neilikalla ja ripauksella suolaa.

Hienonna keksit esim. pussissa pyyhkeen välissä kaulinta apuna käyttäen tai monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun. Painele leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle.

Paista keksipohjaa 175 C asteessa noin 10 minuuttia. Kaada bataattimassa keksipohjan päälle. Jatka paistamista noin 40 minuuttia. Tarkkaile piirakan pintaa, jotta se ei pala. Voit suojata piirakan pinnan esimerkiksi leivinpaperilla.

Piiras on valmis, kun se vaikuttaa suht kiinteältä eikä juurikaan tutise. (En keksi parempaakaan tapaa kuvailla kypsää piirakkaa 😂).

Anna piirakan jäähtyä ja siirrä jääkaappiin tekeytymään mielellään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Näin piirakasta pitäisi saada leikattua nättejä siivuja.

Koristele piirakka juuri ennen tarjoilua esimerkiksi tummalla kaakaojauheella. Leikkaa leivinpaperiin haluamiasi kuvioita, nosta leivinpaperi piirakan pinnalle ja sirottele tummaa kaakaojauhetta. Nosta sapluuna varovasti pois. Voilá!

Vinkki 1 Voit kokeilla vaihtaa bataatin myös sesongin mukaiseen kurpitsaan. En ole testannut tätä itse, mutta en näe syytä, miksei kurpitsallakin onnistuisi. 🎃

Vinkki 2 Pidä huoli, että valutat kaiken keitinveden pois. Jos massaan jää ylimääräistä vettä, voi se tehdä piirakasta liian vetisen.


Herkullista halloweenia! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Sitruunakakku mascarponella ja lakritsilla

Seuraava
Seuraava

Kermainen suppilovahveropasta mustakaalisipseillä