Meksikolainen linssipata

Nopea vegaaninen arkiruoka

Tulinen, lämmittävä, nopea ja yksinkertaisesti älyttömän herkullinen. Tässä vegaanisessa meksikolaisessa linssipadassa on kaikki, mitä etsit vähän paremmalta arkireseptiltä (miksei myös viikonlopun ruoalta!). Ruokaa on kokkailtu niin arki-iltoina kuin viikonloppuisin, mökillä helppona herkkuna (resepti vaatii vain vähän tiskiä) sekä talviretkellä. Takaan, että kun kerran innostut kokeilemaan tätä meksikon maustein väritettyä linssipataa, jää resepti taatusti käyttöösi pidemmäksi aikaa.

vegan and wild vegaaninen meksikolainen linssipata

Meksikolaisen linssipadan raaka-aineet

Pataan päätyy raaka-aineita, joita todennäköisesti löytyy jo kuivakaapistasi:

  • sipuli: antaa syvän, umamisen maun

  • valkosipuli: tähän ruokaan on lupa laittaa valkosipulia reilusti

  • öljy: mieluiten neutraalin makuista rypsiöljyä

  • porkkana: kaksi pientä tai yksi iso

  • chili: tuoreessa on enemmän makua, mutta chilihiutaleetkin käyvät

  • tomaattimurska: yrttisessä on valmiiksi enemmän makua

  • mustapavut: sisältää kasviproteiinia 7,5g/100g ja kuitua 8,5g/100g

  • punaiset linssit: kasviproteiinia 8g/100g ja kuitua 9g/100g

  • maissi: tölkkimaississa on enemmän makua, mutta pakastemaissikin käy

  • kasvisliemikuutio: suosin Reformi-merkkistä, sillä niissä ei ole palmuöljyä, arominvahventeita, hiivaa eikä natriumglutamaattia

  • mustapippuri, oregano, savupaprika, kuivattu korianteri: voit lisätä maun mukaan

  • nachot: tuo pataan rakennetta ja suolaisuutta

  • kaurafraiche: pehmentää tulisuutta

  • lime: älä unohda! tuoreen limen happo kruunaa reseptin

  • korianteri: viimeistelee meksikon maut

vegan and wild vegaaninen meksikolainen linssipata

Ainekset:

Meksikolainen linssipata

(neljälle)

  • 1 sipuli

  • 4 valkosipulin kynttä

  • 2 rkl öljyä

  • 1 iso porkkana

  • ½-1 punainen chili (tai chilihiutaleita)

  • 1 tetra (390g) yrtti-tomaattimurskaa

  • 1 tetra mustapapuja

  • 1 tetra punaisia linssejä

  • ½ (n. 140g) tölkillinen maissia

  • 2 dl vettä

  • 1 kasvisliemikuutio

  • 1 tl mustapippuria

  • 2 tl oregano

  • ⅓ tl savupaprikaa

  • ½ tl kuivattua korianteria

Lisäksi:

  • nachoja

  • kaurafraichea

  • limeä

  • korianteria


Ohje:

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä kattilassa. Pilko porkkana pieneksi ja lisää kattilaa. Sekoittele, kunnes porkkanakin hieman pehmenee.

Lisää kattilaan pienemmäksi pilkottu chili (maun mukaan), tomaattimurska, huuhdellut ja valutetut mustapavut ja linssit. Valuta maissi ja lisää sekaan. Huuhtaise tomaattimurskan tölkki 2dl:lla vettä ja kaada kattilaan.

Mausta kasvisliemikuutiolla, rouhitulla mustapippurilla, oreganolla, savupaprikalla ja kuivatulla korianterilla. Anna hautua miedolla lämmöllä ainakin vartti, jotta maut syvenevät.

Tarjoile nachojen, kaurafraichen, limen ja tuoreen korianterin kera.

Vinkki 1 Meksikolaista linssipataa kannattaa valmistaa tuplasatsi, jos haluat päästä arjessa mahdollisimman helpolla.

Vinkki 2 Kasvisliemikuution voi korvata lorauksella soijaa.

Vinkki 3 Voit käyttää myös kuivia linssejä. Tällöin huuhtele linssit siivilässä ja lisää pataan muhimaan. Lisää myös vettä. Linssit kypsyvät: 1 osaa linssejä, 2 osaa vettä. Eli jos käytät 1 ½ dl kuivia linssejä, lisää reseptissä olevan vesimäärän lisäksi 3 dl vettä.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Talvivaellus Pyhä-Luoston kansallispuistossa (5 yötä)

Seuraava
Seuraava

Suolaiset joulutortut pestolla ja viikunalla