Appelsiini-teriyakivartaat

Kasviperäinen vaihtoehto kanalle

Kanan korvaaminen vegekanalla on nykyään todella helppoa ja hyvää. Moni arkiruoka rakentuu kanan ympärille, eikä niistä tarvitse luopua kokonaan nyt kun hyviä vaihtoehtoja alkaa löytyä. Suosikkituotteeni kanan korvaajaksi ovat SoFinen Tofu skewers chicken style, Hälsans kök kasvisfileesuikaleet sekä Like Meatin Chicken fileet.

Vegekana tehdään tavallisesti soija-, vehnä- tai herneproteiinista, jonka vuoksi ne sisältää mukavasti proteiinia ja kuitua. Vaikka tavallisesti tykkäänkin käyttää paljon tofua, papuja ja palkokasveja sellaisenaan, on tällaisille lihankorvaajille paikkansa - varsinkin jos ruokapöytään on tulossa sekasyöjiä.

Kasvipohjaiset kanavartaat

Tarkemmin reseptissä käytettäviä vartaita tutkittuani huomasin että ne on valmistettu tofusta, mutta niihin on lisätty vehnäproteiinia varmaankin kanamaisen rakenteen takaamiseksi. Vartaat on näppäriä grillaamiseen ja syntyypä niistä ihan taivaalliset teriyakivartaat appelsiinilla.

Nämä appelsiini-teriyakivartaat on ihan täydellinen ruoka arki-iltaan, kun kaipaat jotain super herkullista, mutta aikaa ei ole käytettävissä tolkuttomasti ruoanlaittoon. Yllättävän vähillä ainesosillakin saa hyvää ruokaa aikaiseksi. Tämä resepti on osoitus siitä.

Jos vegekana ei ole sun juttu, niin kurkkaa nämä tofureseptit:

Resepti on toteutettu alunperin kaupallisessa yhteistyössä SoFinen kanssa.

vegan and wild appelsiini-teriyakivartaat

Ainekset:

Appelsiini-teriyakivartaat

(kahdelle)

Teriyaki-kastike:

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl appelsiinin mehua

  • ½ rkl vaahterasiirappia

  • ½ rkl riisiviinietikkaa

  • ripaus chilihiutaleita

Lisäksi:

  • 1 paketti SoFine Tofu skewers chicken style

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • pätkä tuoretta inkivääriä

  • 1 appelsiini

Viimeistelyyn:

  • kevätsipulia

  • seesaminsiemeniä

  • chilihiutaleita

Tarjoiluun:

  • jasmiiniriisiä


Ohje:

Sekoita teriyaki-kastikkeen ainekset kulhossa. Hienonna valkosipulinkynnet ja pätkä tuoretta inkivääriä.

Paista SoFine vartaat seesamiöljyssä kullanruskeiksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri pannulle. Paista, kunnes valkosipuli pehmenee. Kaada pannulle myös teriyaki-kastike sekä kuorittu ja pilkottu appelsiini.

Tarjoile jasmiiniriisin kanssa. Viimeistele annos kevätsipulilla, seesaminsiemenillä ja chilihiutaleilla.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Cowboy caviar

Seuraava
Seuraava

Nuudelikeitto