Härkisruukku

Sano (melkein) kaikkeen kyllä

Olimme käyneet mr vegan and wildin kanssa vain kolmilla treffeillä, kun hän ehdotti juhannusviikon viettoa hänen perheensä kanssa Saimaan mökillä. Koska mottoni on, että (melkein) kaikkeen pitää sanoa kyllä, suuntasimme kesäkuussa viikoksi Saimaalle. Näin jälkeenpäin ajateltuna suunnitelma kieltämättä kuulostaa uhkarohkealta, mutta viikko meni leppoisasti veneillessä, saunaa lämmittäessä ja anoppini ruoista nauttien. Yksi mieleen painunut ruoka tuolta kesäiseltä viikolta oli kookoksinen härkisruukku. Rapea salaatti, paprika ja härkis yhdistettynä täyteläiseen kookosmaitoon oli ihan täydellistä.

Nyt ruokaa uudelleen itse kokkailleena, totesin että tämähän on maailman nopein ja herkullisin arkiruoka, sillä sen valmistukseen ei mene puoltakaan tuntia.

Muita arjen helppoja ja herkkuja reseptejä:

vegan and wild vegaaninen härkisruukku
vegan and wild vegaaninen härkisruukku

Nokkela arkiruoka

Härkiskulho perustuu kookosriisiin, joka on ehkä nerokkain keksintö ikinä. Kun kookoksen lisää riisiin, tulee riisistä herkullisen täyteläistä ja itse pääraaka-aine eli härkis pysyy rapsakkana. Kasviksia voit varioida mielesi mukaan, mutta käytä ainakin rapeaa salaattia, kuten Pirkan rapeaa pikkusalaattia. Siitä tulee mukavaa rakennetta ja raikkautta annokseen.

Niin, ja onneksi en kieltäytynyt mökkikutsusta, sillä mr vegan and wild on kulkenut seikkailuissani mukana siitä saakka.


Ainekset:

Härkisruukku

(neljälle)

Härkis:

  • 1 paketti härkistä (edit: beanit-suikaleilla tulee vielä parempaa, jos käytät härkistä niin lisää öljyä ja mausteita reippaasti)

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • 1 rkl raastettua inkivääriä (tai 1 rkl sushi-inkivääriä)

  • 2 rkl soijaa

  • 1 rkl vaahterasiirappia

  • 1 limen kuori

  • pätkä punaista chiliä

Kookosriisi:

  • 3 dl basmati- tai jasmiiniriisiä

  • 3 dl kookosmaitoa

Lisäksi:

  • paprikaa

  • rapeaa salaattia

  • tuoretta korianteria

  • limen mehua

  • suolapähkinöitä


Ohje:

Kuullota hienonnetut valkosipulinkynnet seesamiöljyssä. Lisää sekaan raastettu inkivääri ja härkis. Paista härkis rapeaksi.

Mausta härkis soijalla, vaahterasiirapilla, limen kuorella sekä tuoreella chilillä.

Keitä riisi runsaassa suolatussa vedessä. Kun riisi on melkein kypsää, valuta ylimääräinen vesi pois ja kaada kattilaan kookosmaitoa. Hämmennä pienellä lämmöllä, kunnes riisi on kypsää.

Huuhtele ja pilko paprika ja salaatti.

Kokoa lautaselle riisiä ja härkistä, paprikaa ja salaattia. Viimeistele korianterilla, limen mehulla ja suolapähkinöillä. Nauti!


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Sitruuna-parsapasta

Seuraava
Seuraava

Lakritsi-mämmimousse