Vegaaninen green curry

Vihreä thai curry

Jos pitäisi valita yhden maan keittiö, jonka ruokia söisin loppuelämäni, olisi vastaukseni varmasti Thaimaa. Raikas lime, inkivääri, kermainen kookosmaito ja värikkäät annokset uppoavat makuuni. Riisistä puhumattakaan. Voisin elää riisillä. 🤤

Tähän vegaaniseen vihreään thai curryyn ei tule monimutkaisia mausteita, vaan sen raaka-aineet pitäisi löytyä ihan tavallisesta kaupasta. Siksi se sopii niin mainiosti arjen nopeaksi ruoaksi. Jos haluat päästä helpommalla arkikokkailuissa, kannattaa currya tehdä saman tien tuplasatsi. Yksinkertaisuudesta huolimatta on tämä vihreä thai curry on täynnä makua.

Jos curryt ovat juttusi, kannattaa kokeilla myös yhtä blogin suosituinta reseptiä eli bataatti red currya.

vegan and wild vegaani green curry

Paras currytahna on mielestäni Cock Brand thaimaalaiset currytahnat, joita löytyy ainakin K-supermarketeista. Purkit ovat isoja ja todella mausteisia. Voit toki käyttää mitä vain currytahnaa ja varioida kasviksia maun mukaan. Voisin kuvitella että munakoiso, idut ja sokeriherneet sopisivat mainiosti.

Toivottavasti nautit tästä vegaanisesta currysta yhtä paljon kuin minä. 😊


Ainekset:

Green curry

(neljälle)

  • 2 salottisipulia

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 3 rkl öljyä

  • 2 rkl raastettua inkivääriä

  • 3 rkl vihreä currytahnaa

  • 400ml kookosmaitoa

  • 2 dl kasvislientä

  • 2 rkl kookossokeria

  • 2 rkl soijaa

  • 2 limen kuori

  • 1 limen mehu

  • 200g vihreitä papuja

  • 1 parsakaali

  • 2 dl edamamepapuja

Tofu:

  • 1 paketti Jalotofu Aasia tofu 300g

  • 1 rkl öljyä

Tarjoiluun:

  • riisinuudelia tai jasmiiniriisiä

Viimeistelyyn:

  • Kevätsipulia

  • Tuoretta korianteria

  • Limeä


Ohje:

Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä paistokasarissa tai kattilassa. Lisää sekaan raastettu inkivääri.

Lisää kattilaan vihreä currytahna, kookosmaito, kasvisliemi, kookossokeri ja soija. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla sillä aikaa kun valmistat tofun ja pilkot kasvikset.

Valuta ja pilko tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi. Paista kuivalla ja kuumalla pannulla kullan ruskeaksi. Lisää lopuksi öljy.

Pilko parsakaali vartta myöten pienemmäksi. Lisää curryn sekaan limen kuori ja mehu, parsakaali, vihreät pavut, edamamepavut sekä tofu.

Tarjoile riisin tai riisinuudelien kera. Viimeistele annos limellä, korianterilla ja kevätsipulilla.

Huumaavia curry-hetkiä,

Oona


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

3 x helppo retkijälkiruoka

Seuraava
Seuraava

Valkoinen pizza perunalla ja savutofulla