Sitruuna-parsapasta

Parsakausi on parhaimmillaan

Viime aikoina olen syönyt parsaa pastassa, risotossa ja salaatissa. Kun kerran jotain näin hyvää on sesongissa niin pitäähän siitä nauttia täysillä. Lapsuudessa meillä parsa syötiin aina alkupalana majoneesin kanssa, mutta itse tykkään loihtia siitä pääruokia.

Vihreä parsa tuo ihanaa makua ruokaan kuin ruokaan. Sitä on myös kiva käyttää kokkailussa, sillä vihreää parsaa ei tarvitse kuoria, toisin kuin valkoista parsaa, jonka kuori on huomattavasti paksumpi. Vihreän parsan käsittelyksi riittää, että siitä napsauttaa puumaisen tyven poikki runkoa taivuttamalla. Silloin puumainen osa napsahtaa juuri oikeasta kohdasta, ja varresta jää jäljelle parsan herkullinen osa.

Muita herkullisia parsareseptejä:

vegan and wild parsapasta vegaani
vegan and wild parsapasta vegaani

Keväisen vihreä pasta

Resepti helppoon, herkulliseen, keväisen täydelliseen pastaan tulee tässä.

Sitruuna Jos reseptissä mainitaan sitruuna niin I’m all in. Rakastan sitruunaa niin suolaisessa ja makeassa. Siksi sitä käytetään reilusti myös tässä pastassa, kuorineen ja mehuineen. Mehu kannattaa lisätä vasta aivan valmistuksen loppumetreillä, sillä se värjää kauniin vihreät parsat rusehtaviksi.

Kaurafraiche Kaurakerma vai kaurafraiche? Molemmat toimivat, mutta kaurafraiche tuo hapokkaamman ja kermaisemman maun. Kaurakerma on aavistuksen makea, ja sitä kannattaakin tasapainottaa hyvällä suolalla ja sitruunanmehulla.

Tagliatelle Tällaiseen pastaan paras valinta on paksu nauhapasta eli tagliatelle, jossa on enemmän pinta-alaa kuin vaikka spagetissa, johon kastike tarttuu ihanasti.

Pastan keitinvesi Pastan keitinvettä on aina hyvä ottaa talteen, niin myös tässä tapauksessa. Sillä saa ohennettua kastiketta, ja pastasta irronnut tärkkelys sitoo kastikkeen kauniisti yhteen.

Al dente Tarkkaile parsan kypsyyttä pannulla, siihen pitää jäädä rakennetta. Mikään ei ole tympeämpää kuin ylikypsät kasvikset, pastasta puhumattakaan.

Vehreitä pastahetkiä,

Oona


Ainekset:

Sitruuna-parsapasta

(neljälle)

  • 1 nippu vihreitä parsoja

  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 isohkoa salottisipulia

  • 4 valkosipulinkynttä

  • 250ml kaurafraichea

  • ½ ripaus yrttimaustetta (esim. Provence)

  • ¼ kasvisliemikuutio

  • rouhaisu mustapippuria myllystä

  • 1 sitruunan kuori

  • 1 rkl sitruunanmehua

  • ½ pastan keitinvettä

  • suolaa maun mukaan

  • 500g (tai syöjien määrän mukaan) tagliatellea

Viimeistelyyn:

  • lehtipersiljaa


Ohje:

Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele parsat ja napsauta puumainen varsi osa vartta taivuttamalla. Pilko varret muutamaan osaan.

Laita pastavesi kiehumaan. Muista maustaa vesi reilulla suolalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi samaan aikaan kun valmistat parsat.

Paista parsoja oliiviöljyssä pannulla noin 8 minuuttia. Lisää pannulle myös hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Pienennä lämpöä, jotta sipulit kuullottuvat mutta eivät pala.

Pienennä lämpöä. Lisää pannulle kaurafraiche, sitruunan raastettu kuori, ¼ kasvisliemikuutio murusteltuna, mustapippuria ja yrttimaustetta.

Mausta lopuksi sitruunanmehulla, ripauksella suolaa jos makusi sitä kaipaa ja ohenna pastan keitinvedellä. Valuta pasta ja kaada parsojen kaveriksi pannulle. Sekoita ja viimeistele lehtipersiljalla.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Paahdettu peruna-parsasalaatti vatkatulla vegaanisella fetakastikkeella

Seuraava
Seuraava

Härkisruukku