Lakritsikaakao

Tiedätkö mikä on maailman helpoin ja herkullisin kikka saada kaakaosta makeampaa? No sokeri tai suklaa tietysti, mutta jos haluaa pitää kaakaon sokerittomana? Minäpä kerron. Ripaus tai ropsaus, kuten Savossa on tapana sanoa, raakalakritsijauhetta on makeuden salaisuus. Kaakaon ja lakritsin liitto on ihan lyömätön!

Raakalakritsijauhetta saa useimmista marketeista. Tämä ihmepulveri sopii niin taatelien kavereiksi välipalalla tai taatelifudgeihin tai raakakakkuihin, jäätelöön, marjaisan nice creamin päälle, tai mihin ikinä. Mihin lakritsi nyt ei sopisi?

Kaakaon pohjaksi sopii mielestäni parhaiten kaurajuoma (Rainbow jos tarkkoja ollaan) tai jos kaipaat tuhdimpaa juomaa niin käytä barista kaurajuomaa, kuten iKaffea. Eli ei muuta kuin kaakaonkeittopuuhiin. Kerrothan jos kokeilit.

vegaaninen lakritsikaakao

Ainekset:

Lakritsikaakao

(yhdelle)

  • 2 dl kaurajuomaa

  • 2 tl tummaa kaakaojauhetta

  • 1 tl raakalakritsijauhetta


Ohje:

Kuumenna kaurajuoma kattilassa tai mikrossa, sekoita mukaan tumma kaakaojauhe ja viimeistele raakalakritsijauheella. Nauti!

Edellinen
Edellinen

Raikas fenkolisalaatti

Seuraava
Seuraava

Suklaiset piparitryffelit