Persikka-tuorejuustopullakakku

Onko pääsiäisen leipomukset vielä hakusessa? Mehevä persikka-tuorejuustopullakakku muistuttaa rahkapullaa, mutta on kakkumaisen muotonsa vuoksi erityisen juhlava tarjottava pääsiäispöydässä. Kasvipohjainen tuorejuusto sopii persikan kaveriksi pullan väliin mitä parhaiten.

Sain idean tähän tuorejuustopullaan asuessani Helsingissä. Naapurikahvilasta sai mitä mainiointa tuorejuustopullaa, jota en maitopohjaisuutensa vuoksi päässyt maistamaan. Piti siis kehitellä kotiversio tuosta pehmeästä herkusta. Ja onneksi kehittelin. Tämä pullakakku on ihan mahtava.

vegan and wild persikka-tuorejuustopullakakku

Ainekset:

Persikka-tuorejuustopullakakku

yksi pullakakku

  • 2 ½ dl vettä

  • 1 dl sokeria

  • ½ rkl kardemummaa

  • ½ tl suolaa

  • 1 pss kuivahiivaa

  • 6 ½ - 7 ½ dl vehnäjauhoja

  • 75 g kasvipohjaista margariinia

Väliin:

  • 1 prk kasvipohjaista tuorejuustoa

  • 4 säilykepersikan puolikasta ohueksi viipaloituna

  • 1-2 rkl sokeria


Ohje:

Lämmitä vesi mikrossa reilusti kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita.

Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja. Lisää nesteeseen pikkuhiljaa jauhoja. Kun melkein kaikki jauhot on lisätty, lisää sekaan myös sulatettu margariini. Lisää loput jauhot.

Vaivaa huolellisesti. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista, mutta on silti pehmeää.

Anna kohota tunti liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Kumoa kevyesti jauhotetulle alustalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Sivele väliin kasvipohjaista tuorejuustoa, ripottele sokeria ja asettele persikan puolikkaat tasaisesti. Rullaa ja leikkaa leveiksi rulliksi. Rullien määrä riippuu vuoan koosta. Noin 20 senttiseen vuokaan mahtui 9 rullaa.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Asettele pullarullat väljästi vuokaan (ylijäävät pullat voit paistaa sellaisenaan). Anna kohota puoli tuntia.

Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, jotta pullakakku ei pala. Tarjoile vadelmien kera ja nauti!


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Suolakinuski-kookos energiapallot

Seuraava
Seuraava

Veriappelsiini-parsasalaatti