Käärijä-kakku eli vegaaninen suklaa-matchakakku

En mieti huomista ku leikkaan palan kakusta niinku
cha, cha, cha, cha, cha, cha

En millään malttanu olla leipomatta Käärijä-teemaista kakkua Euroviisuhuumaan. Tämä mehevä suklaakakku on nopea valmistaa, sillä se syntyy käytännössä vain sekoittamalla ainekset keskenään. Vihreä kuorrute valmistetaan kasvipohjaisesta kermavaahdosta, tuorejuustosta ja matchasta. 🍰

käärijä-kakku eli vegaaninen suklaa-matchakakku vegan and wild
käärijä-kakku eli vegaaninen suklaa-matchakakku vegan and wild

Helppoakin helpompi vegaaninen suklaakakku

Kakku ei vaadi vatkailuja tai vaahdottamisia. Ensin sekoitetaan kuivat ainekset, sen jälkeen märät ja lopulta nämä yhdistetään. Suklaakakkua paistetaan 175 C asteessa uunoin 25-35 minuuttia, ja annetaan jäähtyä ennen täyttämistä.

Jotta pohjasta tulisi super mehevä, lisäsin siihen päärynäsosetta. Myös omenasose käy hyvin. Kuorrutteen kaunis vihreä väri syntyy matchajauheesta, joka sopii täydellisesti suklaan pariksi. Mikäli haluat kokonaan suklaisen kakun, jätä matcha, tuorejuusto ja päärynäsose kuorrutteesta pois ja sulata tilalle noin 50-100g suklaata, joka sekoitetaan vaahdotetun vispikerman kanssa sekaisin.

Herkullisia Euroviisuhetkiä toivoo,

Oona


Ainekset:

Suklaa-matchakakku

(noin 10 hengelle)

Kuivat ainekset:

  • 2 dl vehnäjauhoja

  • 1 ½ dl sokeria

  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta

  • ½ tl leivinjauhetta

  • ½ tl soodaa

  • ¼ tl suolaa

  • 100 g tummaa suklaata rouhittuna

Märät ainekset:

  • 1 ¼ dl barista kaurajuomaa

  • 1 dl päärynäsosetta (tai omenasosetta)

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 1 tl omenaviinietikkaa

Matcha-kuorrute

  • 75 g kauratuorejuustoa

  • 1 ½ dl vispikermaa

  • 2 rkl päärynäsosetta

  • 2 tl matchajauhetta

  • 1 dl tomusokeria


Ohje:

Laita uuni kuumenemaan 175 C asteeseen.

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Sekoita märät ainekset toisessa kulhossa. Kaada märät ainekset kuivien joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Varo sekoittamasta liikaa, jotta taikinasta ei tule sitkeää.

Vuoraa pieni (max. 18cm halkaisija) irtopohjavuoka leivinpaperilla. Vuoraa myös reunat leikkaamalla reunoille suikaleet leivinpaperista. Kaada taikina vuokaan. Älä kopistele vuoan reunoja, jotta ilmakuplat eivät puhkea.

Paista uunin keskitasolla uunista riippuen n. 25-35 minuuttia. Kakku on valmis, kun se ei enää ‘'hylly’’ keskeltä sitä kevyesti ravistelemalla.

Anna kakun jäähtyä.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sekoita tuorejuuston joukkoon 1 rkl päärynäsosetta, jotta tuorejuusto on helpompi saada sekaisin vatkatun kerman joukkoon. Vatkaa toisessa kulhossa kasvipohjainen vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon päärynäsoseella notkistettu tuorejuusto.

Sekoita toinen ruokalusikallinen päärynäsosetta matchajauheen kanssa sekaisin esim. mukissa. Kaada tuorejuuston ja vispikerman joukkoon. Siivilöi sekaan tomusokeri. Levitä jäähtyneen kakun päälle.

Koristele esimerkiksi syötävillä kukilla.


Vinkki 1 Kakusta saa kokonaan suklaakakun, kun kuorrutat sen vispikermalla ja sulatetulla suklaalla. Vispaa siis noin 2 dl vispikermaa ja sulata sekaan 50-100g suklaata. Sekoita ja kuorruta kakku.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Korealaiset gochujang retkinuudelit

Seuraava
Seuraava

Paahdettu peruna-parsasalaatti vatkatulla vegaanisella fetakastikkeella