Tortillat rapealla tofulla ja mangosalsalla

Paras tortillaresepti

Paistettua maissitortillaa, rapeaa tofua ja itse tehtyä mangosalsaa. Pehmeää avokadokreemiä, tulista srirachaa ja raikasta kaurafraichea. 🌶🌯 Hetkonen, taisin juuri kuvailla herkullisimpia tortilloja, joita olen koskaan maistanut. 🤤

Mangosalsa on ollut mun tortilloiden vakkaritäyte niin pitkään kuin muistan! Se raikastaa ja tuo kivaa makeutta tortilloihin. Voit käyttää mitä vain tortillalettuja - mun lemppari on maissitortillat, sillä niistä tulee pannulla öljyssä paistettuina ihanan rapeita. Ihan kuin nachoja. Maissitortillaletut kannattaa kuitenkin paistaa juuri ennen syömistä, sillä muuten ne kerkeävät kuivua ja halkeilevat syödessä.

Tämä tortillaresepti kannattaa tallentaa viikonloppuja varten, kun tekee mieli syödä vähän paremmin!

Resepti toteutettu alunperin Santa Marian kanssa.

vegan and wild tortillat rapealla tofulla ja mangosalsalla
vegan and wild tortillat rapealla tofulla ja mangosalsalla
vegan and wild tortillat rapealla tofulla ja mangosalsalla

Ainekset:

Tortillat rapealla tofulla ja mangosalsalla

(4:lle)

  • 1 paketti Santa Maria Corn & Wheat maissitortilloja

  • Tilkka öljyä paistamiseen

Rapea tofu

  • 2 (400g) pakettia tofua

  • 1 pussi Santa Maria Crispy Chicken mausteseosta

  • 4 rkl rypsiöljyä

Mangosalsa

  • 300g mangoa

  • Puolikas kurkku

  • 1 pieni punasipuli

  • Nippu korianteria

  • 2 limen mehu

  • Pätkä tuoretta chiliä

  • Suolaa

Avokadokreemi

  • 3 avokadoa

  • 1-2 limen mehu

  • Ripaus suolaa

Lisäksi

  • Salaattia

  • Retiisiä

  • Kaurafraichea

  • Srirachaa


Ohje:

Rapea tofu

Kuutioi tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi. Kuivaa huolellisesti talouspaperilla. Lisää uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pyörittele öljyssä ja kaada sekaan Crispy Chicken mausteseos. Paahda 220C asteisessa uunissa noin 15-20min.

Mangosalsa

Pilko mango ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli, lehtipersilja ja pätkä chiliä. Kaada ainekset kulhoon ja mausta limen mehulla ja suolalla

Avokadokreemi

Surauta avokadot, limen mehu ja suola tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa limeä ja suolaa.

Tortillat

Paahda maissitortilloja tilkassa öljyä kuumalla pannulla molemmin puolin. Täytä kaurafraichella, salaatilla, retiisin siivuilla, tofulla ja mangosalsalla. Viimeistele avokadokreemillä ja srirachalla.


Edellinen
Edellinen

Viikon ruokaostokset 100€ kahdelle hengelle

Seuraava
Seuraava

Vantaa-Porvoo pyörällä - yhden yön pyöräretki