Tomaattibruschetat za'atarilla

Bruschetat - helppoa retkiruokaa

Bruschetat ovat yllättävän kätevä retkiruoka ja herkullista vaihtelua nakeille. Ei sillä, että nakeissa mitään vikaa olisi, mutta näillä muutaman raaka-aineen bruschetoilla retkiruokahetkestä tulee aivan erityinen. Erilaiset leivät sopivatkin hyvin päiväretkien evääksi. Kovilla pakkasilla ainesosat voi pilkkoa valmiiksi rasioihin, mutta nämä helpot vegaaniset tomaattibruschetat za'atarilla oli helppo valmistaa tulistelun lomassa pienestä pakkasesta huolimatta. Muista pakata mukaan muurikka, ja oliiviöljyä. Näin leipiin saa paistettua herkullisen ja rapean pinnan.

Näillä bruschetoilla herkuteltiin yhtenä sunnuntaisena talvipäivänä Rovaniemen Kuninkaan Laavulla, joka on muuten mainio päiväretkikohde Rovaniemelle suuntaavalle. Pieni kävely palkitaan laajana avautuvalla maisemalla ja tulistelulla. Tällä kertaa Saara oli miettinyt bruschettojen täytteet ja tuonut vielä mukanaan za’ataria, joka toi leipäsiin lisää mielenkiintoa. Uskoisin, että leipäset toimisivat erinomaisesti ilman za’ataria, sillä hyvällä leivällä, valkosipulilla, valkosipuli-cashewlevitteellä, tuoreilla tomaateilla sekä yrteillä pääsee jo pitkälle.

Bruschettojen valmistuksesta tein videonkin. Se löytyy täältä. :)

vegan and wild tomaatti bruschetta

Ainekset:

Tomaattibruchetat za'atarilla (12 kpl)

  • 1 kokonainen leipä (Rustico)

  • 200g vegaanista cashewlevitettä (Ilon valkosipuli-cashewlevite)

  • 300g kirsikkatomaatteja

  • 2 isoa valkosipulinkynttä

  • oliiviöljyä

  • n. 4 rkl za’atar-mausteseosta

  • tuoretta korianteria


Ohje:

Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi. Hienonna valkosipulin kynnet. Lisää oliiviöljyä pannulle ja kypsennä kirsikkatomaatteja ja valkosipulia, kunnes ne pehmenevät. Siirrä syrjään. Siivuta leipä ja paahda pannulla, kunnes se rapsakoituu.

Levitä cashewlevitettä leiville, nostele päälle valkosipuli-kirsikkatomaatteja ja viimeistele oliiviöljyllä, za’atarilla ja korianterilla. Nauti!


Vinkki: bruschetat toimivat erinomaisesti myös persimoneilla.

Edellinen
Edellinen

Lofoottien top 6 vaellusta

Seuraava
Seuraava

Rovaniemen ravintoloiden helmi