Harissa-salaatti paahdetuilla kikherneillä ja bataatilla

Ravitsevampi salaatti

Mausteisen tulinen harissatahna tuo roppakaupalla makua tähän juureksista ja kikherneistä koottuun salaattiin. Salaatista tulee helposti mieleen valju sekoitus salaatinlehtiä, tomaatti ja kurkkua, vaan ei tästä. Rakastan maksimoida makuja ja luoda reseptejä, jotka tekevät hyvää niin mielelle kuin keholle, ja sitä tämä salaatti taatusti tekee.

Tässä helpossa ja nopeassa reseptissä ei mausta ja tulisuudesta tingitä. Kasvisten, palkokasvien ja pähkinöiden ansiosta se on täynnä proteiinia, kuituja ja hyviä rasvoja ja ennen kaikkea makua.

vegan and wild harissasalaatti

Ainekset:

Harissa-salaatti paahdetuilla kikherneillä ja bataatilla

(neljälle)

  • 2 tlk kikherneitä

  • 2 keskikokoista bataattia

  • loraus oliiviöljyä

  • ripaus suolaa & pippuria

  • ripaus kuivattuja yrttejä: timjamia, salviaa, rosmariinia, oreganoa

  • 4 porkkanaa

  • ½ purkki oliiveja

  • tuoretta lehtipersiljaa

  • chilihiutaleita maun mukaan

Harissa-kastike

  • 2 dl cahsewpähkinöitä liotettuna

  • 2 rkl harissatahnaa

  • ½ sitruunan mehu

  • ripaus suolaa & pippuria


Ohje:

Aloita liottamalla cashewpähkinöitä yön yli tai mikrota 5 minuuttia. Valuta. Valuta ja huuhtele myös kikherneet. Huuhtele ja pilko bataatit pieniksi arpakuution kokoisiksi paloiksi. Kaada kikherneet ja bataatit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja kuivatuilla yrteillä. Sekoita hyvin. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia. Kääntele kikherneitä ja bataatteja paiston loppuvaiheessa. Ota pois uunista kun kikherneet alkavat rapsakoitua ja bataatit ovat kypsiä. Siirrä tarjoilukulhoon.

Kuori ja raasta porkkanat, pilko oliivit pienemmiksi. Lisää tarjoilukulhoon batattien ja kikherneiden sekaan.

Valmista harissa-kastike blendaamalla liotetut cashewpähkinät blenderissä. Lisää tilkka kerrallaan vettä kunnes cashwekerma on sopivan paksuista. Lisää sekaan harissatahna ja puristettu sitruunan mehu, suola ja pippuri ja surauta sekaisin. Kaada kasvisten sekaan.

Viimeistele salaatti tuoreella persiljalla ja chilihiutaleilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


Edellinen
Edellinen

Piparkakkukaakao

Seuraava
Seuraava

Kurpitsalatte