Kurpitsalatte

Kurpitsalatte tai tuttavallisemmin pumpkin spice latte on makean mausteinen jälkkärikahvi, joka maistuu aivan syksyltä ja joululta. En tiedä miksi kurpitsaa tulee käytettyä niin vähän, sillä se on älyttömän herkullinen ja monipuolinen raaka-aine ja sopii niin makeaan kuin suolaiseen ruokaan.

Kurpitsa on miedon makunsa ja makeutensa puolesta jälkiruokien herkullisin raaka-aine. Kokeilepa vaikka kurpitsasosetta tässä mausteisessa kurpitsalattessa. Kahvi aivan uudella tasolla!

Kurpitsasose valmistuu helposti, ja on monikäyttöinen. Huuhtele, kuivaa ja halkaise kurpitsa. Ota siemenet lusikalla talteen ja paahda ne uunissa erikseen. Paahda kurpitsan puolikkaita uunissa 175 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes kurpitsa on kokonaan pehmentynyt. Koverra kurpitsa ulos kuorestaan lusikalla monitoimikoneeseen, ja soseuta tasaiseksi. Säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa tai pakasta. Kurpitsasose sopii sosekeittoihin, smoothiehen ja tähän herkulliseen jälkkärikahviin, kurpitsalatteen!

vegan and wild kurpitsalatte

Ainekset:

Kurpitsalatte

(yhdelle)

  • 1 dl kauramaitoa

  • 1 dl kahvia, mieluiten tummapaahtoista

  • 1-2 rkl kurpitsasosetta

  • 1 tsp vaahterasiirappia

  • ripaus kanelia, kuivattua inkivääriä ja neilikkaa

  • kasvipohjaista kermavaahto


Ohje:

Kuumenna kauramaito mukissa mikrossa, kaada sekaan kahvia ja lisää kurpitsasosetta maun mukaan. Sekoita mukaan mausteet ja vaahterasiirappi. Viimeistele kasvipohjaisella kermavaahdolla. Nauti!

Edellinen
Edellinen

Harissa-salaatti paahdetuilla kikherneillä ja bataatilla

Seuraava
Seuraava

Omenapuuro