Pita-bowl peruna-kikhernepyöryköillä

kaupallinen yhteistyö Baba Foods

Herkullinen ja helppo resepti: vegaaninen pita-bowl Baban peruna-kikherne pyöryköillä

Mitä saadaan kun peruna ja kikherneet muussataan, maustetaan ja pyöritetään palloksi? No peruna-kikhernepyöryköitä tietenkin! Miks kukaan ei oo keksinyt aikasemmin? Nää on oikeesti huikeen hyviä. Testattin pyöryköitä viikonloppuna kavereille alla olevalla reseptillä ja kaikki vaappu mahat pyoreinä ja mieli tyytyväisenä kotiin. 😋

Peruna-kikherne pyörykät on herkullinen uutuus vegehyllyllä. Pyörykät on falafelien suomalainen serkku - päältä rapeita, sisältä miedon pehmeitä. Maku tulee suomalaisesta perunasta ja proteiinipitoisesta kikherneestä. Falafelien makumaailman sijaan nämä pottupallerot ovat miedompia, sillä ne saavat makunsa valkosipulista ja rosmariinista. Mun mielestä pyörykät pääsi parhaiten oikeuksiina pehmeän turkkijugun, kvinoan ja harissalla maustettujen kasvisten kanssa pita-bowlina.

Miten sä söisit näitä pottupalleroita?

vegan and wild vegaani pita-bowl peruna-kikhernepyörykät
vegan and wild vegaani pita-bowl peruna-kikhernepyörykät

Vegaaninen pita-bowl

Etsitkö herkullista ja terveellistä vegaanista ruokaa? Tässä reseptissä yhdistyvät maistuvat Baban peruna-kikherne pyörykät ja mausteiset kasvikset pita-bowlin muodossa. Ensin paahdoin uunissa harissalla maustettuja kasviksia, paistoin pyörykät rapeiksi öljyssä pannulla ja kokosin kulhoon, pitaleivän, turkkilaisen jogurtin, tahinin, limen ja korianterin kanssa. Lopputuloksena syntyi super herkullinen pita-bowl. Tästä tuli uus lemppari arkiruoka tai miksei pitat sopisi myös viikonlopun parempaan herkutteluun.

vegan and wild vegaani pita-bowl peruna-kikhernepyörykät

Ainekset:

Pita-bowl peruna-kikherne pyöryköillä

(4:lle)

Paahdetut kasvikset

  • 500g tomaatteja

  • 1 paprika

  • 1 pieni munakoiso

  • Loraus oliiviöljyä

  • 1-2 rkl Baba harissaa

  • 2 tl yrttisekoitusta

  • Reilu rouhaisu suolaa

Lisäksi

  • 2 pakettia Baba peruna-kikherne pyöryköitä (rypsiöljyä paistamiseen)

  • Kvinoaa

  • Baba tahinia

  • Limeä

  • Korianteria

  • Turkkilaista jogurttia

  • Pitaleipiä (2 per syöjä)


Ohje:

1 Pilko kasvikset pieneksi. Lisää uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Mausta maun mukaan harissalla, suolalla ja yrttisekoituksella. Paahda 200 asteessa noin 45min.

2 Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä.

3 Paista pyörykät rapeiksi öljyssä.

4 Lämmitä pitaleivät leivänpaahtimessa.

5 Kokoa kulhoon kvinoaa, paahdettuja kasviksia ja pitaleipää. Viimeistele turkkilaisella jogurtilla, tahinilla, limellä ja korianterilla. Nauti!


Kerrothan jos kokeilit! Tägää minut Instagramissa @veganandwild #veganandwild niin näen julkaisusi :)

Edellinen
Edellinen

Kuertunturi talvella - helppo päiväretki

Seuraava
Seuraava

Veriappelsiini-suklaapuuro