Raparperi-retkileivokset

Tortillasta helppo retkijälkiruoka

Voitko uskoa, että tortillalettu taipuu myös lehteväksi ja kesäiseksi raparperi-retkileivokseksi? En minäkään ennen kuin kokeilin. Kun tortillaa friteeraa, syntyy siihen ilmakuplia ja se muuttuu lehteväksi lehtitaikinaksi.

Friteeratusta letusta valutetaan ylimääräinen öljy paperin päällä, pyöritellään se sokerissa ja täytetään raparperihillokkeella, tuoreilla marjoilla ja viimeistellään pursotettavalla kermavaahdolla. Lopputulos muistuttaa kuin jotain portugalilaista leivosta. Eli palaa taivasta.

Tämä herkku kannattaa tallentaa tulevia retkiä varten. 🍓

Resepti toteutettu alunperin Santa Marian kanssa.

vegan and wild raparperi-retkileivokset vegaani
vegan and wild raparperi-retkileivokset vegaani
vegan and wild raparperi-retkileivokset vegaani
vegan and wild raparperi-retkileivokset vegaani

Ainekset:

Raparperileivokset

  • 1 paketti vehnätortillalettuja

  • 1 litra rypsiöljyä

  • sokeria

Raparperihilloke

  • 2 raparperin vartta

  • 2-3 rkl sokeria

  • 1 sitruunan kuori, raastettuna

Lisäksi

  • mansikoita

  • vadelmia

  • pursotettavaa kasvipohjaista kermavaahtoa (esim. Schlagfix)


Ohje:

KOTONA

Pilko raparperi pieneksi ja raasta sitruunan kuori. Lisää kattilaan sokerin kera ja anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät. Hilloa riittää neljään leivokseen. Jos käytät paketin kaikki kahdeksan lettua, tuplaa hillon määrä.

Anna jäähtyä ja pakkaa purkkiin mukaan.

RETKELLÄ

Kuumenna öljy kattilassa. Taita tortilla puolikuun muotoon ja friteera noin puoli minuuttia per puoli kunnes lettu saa hieman väriä. Valuta paperin päällä suurin osa öljystä pois. Pyörittele sokerissa ja täytä raparperihillokkeella, marjoilla ja kermavaahdolla. Nauti!


Edellinen
Edellinen

Retkiruokareseptejä pannulla 2x

Seuraava
Seuraava

Vegaaninen skagen