Retkiruokareseptejä pannulla 2x

Kaupallinen yhteistyö Dalum

Retkipaistinpannuista parhain

Retkiruoka valmistuu kätevästi keittimellä, mutta kun ruokaa halutaan paistaa ja siihen kaivataan sitä herkullista paistamisesta syntyvää makua, kääntyy katse kohti ruotsalaisen Dalumin retkipannuja. Usein keittimellä valmistettavan ruoan on oltava nestepitoista, jotta ruoka ei pala pohjaan. Toisin on retkipannun laita. Toki ruoan voi polttaa pohjaan silläkin, mutta olennaista on käyttää reilusti rypsiöljyä ja säädellä lämpötilaa käyttämällä pieniä puita. Jos alla on helvetinliekit, ruoka palaa taatusti pannulla kuin pannulla. Yleisesti ottaen hiiliteräspannu on kuitenkin turvallinen retkiruokakaveri, sillä sillä voi valmistaa niin hampurilaisia, wokkeja, pizzaa ja lettuja. Tässä vain muutamia ruokia, mitä me ollaan Dalumilla kokkailtu.

Olen käyttänyt retkipannua paljon tänä kesänä koska:
- pannu on kevyt
- sitä voi käyttää avotulen lisäksi kaasulla, mikä on todella kätevää varsinkin kesällä metsäpalovaroituksen aikaan
- pannun mukana tulee pussi, joten se on helppo ottaa mukaan eikä noki pääse tahrimaan
- ruoka ei tartu pannuun kiinni, ja sillä onnistuu niin pizzat kuin letutkin
- se on helppo puhdistaa joko raaputtamalla pinta puhtaaksi lastalla tai käyttää hankaussienellä tai teräsvillalla
- Dalum-pannut valmistetaan Ruotsissa
- 100% hiiliterästä

Mitä pakata mukaan kun retkiruoka valmistetaan tulella?

Dalumin verkkokaupasta muuten löytyy kaikki retkikokkailuun. Tässä tulee mun lista retkiruokavarusteista, jotka olen havainnut tarpeellisiksi. Kaikki tarpeellinen kulkee setin mukana tulevan kantokassin mukana, jonka saa tarvittaessa kiinnitettyä myös rinkkaan mukana tulevien hihnojen avulla.

Mun täydellinen retkikeittiö koostuu:
- Dalum Brasu 40Ø -pakkauksesta, jonka mukana tulee siis pannu, ruuvattavat jalat, säilytyspussi sekä kantokassi
- Fåtån -kahvoista
- Bräde Byörk -leikkuulaudasta
- Spadi Trai -lastasta
- Lain -keittiöpyyhkeestä
- Smyörbuttn -voirasiasta johon voi pakata myös mausteista tai tahnoja

Näiden lisäksi muista pakata myös:
- puukko
- talouspaperia
- roskapussi
- puita (kaasu jos metsäpalovaroitus on voimassa)
- tulentekovälineet

vegan and wild vegaani lohipizza
vegan and wild vegaani lohipizza

Kaksi retkiruokareseptiä pannulla valmistettavaksi

Mikä onkaan parempaa kuin letut retkellä? No letut retkellä mansikoiden, itse tehdyn granolan, kaurafraichen ja kuusenkerkkäsiirapin kera. Lääh.

Ja jos et tiennyt, että pizzaa voi tehdä myös retkellä niin nyt tiedät. Alla resepti retkipizzaan, joka täytetään vegaanisella lohella eli porkkalalla. Lempparipizzani täytetään paahdetulla kesäkurpitsalla, porkkalalla, kaprsiksilla, kaurafraichella ja tillillä.

Jotta kokkailu retkellä sujuisi sujuvammin, kannattaa reseptejä valmistella mahdollisimman paljon etukäteen kotona. Esimerkiksi pizzataikinan pakata rasiaan, käyttää valmistaikinaa, valmistaa porkkala etukäteen rasiaan jne.

Joten pakkaa mukaan retkipannusi, nyt nimittäin herkutellaan!

Ainekset:

Vegaaninen lohipizza eli porkkalapizza

(neljälle)

  • Pizzataikinaa (valmistaikina tai itse tehty)

  • 1 paketti raastettua vuustoa

  • 200 ml kaurafraichea

  • porkkalaa

  • ½ kesäkurpitsa

  • kapriksia

  • rukolaa

  • kevätsipulia

  • tilliä

  • suolaa ja mustapippuria

Pizzataikina

  • 6 dl vettä

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 pussi (11g) kuivahiivaa

  • 1 tl suolaa

  • 2 rkl oliiviöljyä

Vegaaninen lohi eli porkkala

  • 3 porkkanaa

  • 1 l vettä

  • 1 ½ rkl sokeria

  • 1 rkl suolaa

Porkkalan marinadi

  • 1 tl nestemäistä savua

  • 1 tl omenaviinietikkaa

  • 2 rkl öljyä

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl sokeria

Ohje:

Pizzataikina: Yhdistä jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Yhdistä kuivat aineet kättä lämpimämmän veden kanssa. Vaivaa, kunnes taikinasta muodostuu elastinen pallo ja taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Peitä ja anna kohota 45min lämpimässä paikassa.

Porkkala: Kuori porkkanat ja siivuta esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kypsennä vedessä sokerin ja suolan kera noin 10min. Valuta. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää porkkanoiden joukkoon.

Retkellä: Siivuta kesäkurpitsa ja paahda Dalum-pannulla öljyssä, kunnes se saa väriä. Siirrä syrjään. Muodosta taikinasta neljä palleroa, älä kuitenkaan liiskaa niitä vaan venyttele varovasto käsien välissä, jotta huolella kohotetut ilmakuplat eivät rikkoudu. Venyttele kustakin taikinapallerosta ympyrä. Paista öljyssä molemmin puolin.

Täytä lämmin pizzapohja vuustoraasteella, nostele päälle kaurafraichea, porkkalaa, kesäkurpitsaa, kapriksia, kevätsipulia, tilliä. Rouhaise viimeiseksi vielä suolaa ja mustapippuria.

Vinkki! Kurkkaa myös kuvaamani video täältä. :)


vegan and wild dalum retkiletut

Ainekset:

Retkiletut

(kahdelle)

  • ½ pussi Dalum Pannkaku -lettujauhoja

  • 2 ½ dl vettä

  • mansikoita

  • 150ml kaurafraichea

  • granolaa (resepti alapuolella)

  • kuusenkerkkäsiirappia (tulee Pannkaku-lettujauhojen mukana)

Granola

  • 1dl kaurahiutaleita

  • rypsiöljyä paistamiseen

  • kourallinen kuivattuja karpaloita

  • kourallinen pekaanipähkinöitä

  • 1 rkl auringonkukansiemeniä

  • ripaus suolaa

  • ripaus kardemummaa

  • loraus vaahterasiirappia

Ohje:

Sekoita lettujauho veden kanssa suoraan pussissa.

Paista letut runsaassa öljyssä, käännä, ja toista kunnes koko taikina on paistettu.

Heitä kaikki granolan ainekset pannulle, karpalot viimeisenä. Sekoita ja paahda kunnes kaurahiutaleet ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.

Nostele lettujen päälle kaurafraichea, mansikoita, granolaa ja viimeistele lettujauhojen mukana tulleella siirapilla.

vegan and wild dalum retkiletut
vegan and wild dalum retkiletut

Edellinen
Edellinen

Korouma kesällä (kahden yön telttaretki) ja retkiruokaresepti x4

Seuraava
Seuraava

Raparperi-retkileivokset