Korouma kesällä (kahden yön telttaretki) ja retkiruokaresepti x4

Jylhä kanjoni etelä-Lapissa

Keskellä ei mitään, tai siis Posiolla, kohoaa ja laskee hulppea Korouoman kanjoni. Kanjonia halkoo joki, josta voi bongata harjuksia, joutsenia, sorsia ja kaatuneiden puiden määrästä päätellen majavia.

Matkaan startattiin Rovaniemeltä, josta kurvattiin Saukkolammen parkkipaikalle. Retkisuunnitelmat olivat auki, mutta tarkoituksena oli vain nauttia kiireettömyydestä ja luonnosta ja harjoitella telttailua Kaapon kanssa.

Ensimmäinen päivä: Saukkolampi-Piippukallio

vegan and wild korouoma
vegan and wild korouoma
vegan and wild korouoma
vegan and wild korouoma

Lähdimme talsimaan Saukkolammelta kohti Julmakallion laavua, emme katsonet karttaa, joten jostain kumman syystä päädyimmekin Piippukallion laavulle. Yhtä kaikki, Piippukallion laavulta oli upeat näkymät ja hyttysiä ei juuri näkynyt tuulen puhaltaessa ne ihanasti tiehensä. Illalla kokkailimme nyhtökaurapitoja retkipannulla. Tästä spontaanista retkiruoasta tuli niin hyvää, että halusin jakaa reseptin talteen tännekin.

Kymmenen tunnin unet posoteltuamme, paistoimme tofuleipiä ja lettuja ja joimme aamukahvia kolmeen saakka. Ihan täydellinen retkiaamu ilman hösötystä. Tai no hösötettiin me laavulta kanjonin pohjalle hakemaan vettä. Nuo kosteat ja tuulettomat olot luo niin täydellisen elinpiirin itikoille, että itku meinasin päästä niitä karkuun juostessa. Yleensä olen kestänyt itikoita ihan hyvin, mutta Korouomassa oli paikoitellen lähes sietämätöntä. 🥹

Retkiruokamenu

Koska helppoja ja super herkullisia retkireseptejä ei koskaan voi olla liikaa, tulee tässä meidän syömingit.

Nyhtökaura-pitat

(kahdelle)

Ainekset

  • 4 pitaleipää

  • 1 paketti tomaatti nyhtökauraa

  • 1 sipuli

  • 5 valkosipulinkynttä

  • öljyä paistamiseen

  • pieni pala kaalia

  • 250g kirsikkatomaatteja

  • ½ purkki kaurafraichea

  • srirachaa

Ohje

Paahda pitaleipä retkipannulla tai halsterilla.

Pilko sipuli, valkosipulinkynnet, kaali pienemmiksi, puolita kirsikkatomaatit. Paista nyhtökauraa öljyssä pannulla, lisää sekaan sipuli, valkosipulinkynnet ja kaali. Lisää joukkoon myös kirsikkatomaatit ja kääntele kunnes tomaatitkin pehmenevät hieman.

Täytä paahdetut pitaleivät kaurafraichella, nyhtökauralla ja kasviksilla ja viimeistele srirachalla.

vegan and wild korouoma
vegan and wild korouoma
vegan and wild korouoma
vegan and wild korouoma

Retkiletut

Ainekset

  • ½ pussi Dalum Pannkaku lettujauhoja (tai muita lettujauhoja)

  • 2 ½ vettä

  • öljyä paistamiseen

Ohje

Sekoita vesi lettujauhoihin. Anna turvota hetki. Paista reilussa öljyssä kovalla lämmöllä.

Vinkki! Pannukaku-lettujauhojen mukana tulee myös siirappi, mutta letut maistuvat taivaallisilta myös Alpron mansikkajogurtin ja pekaanipähkinöiden kera.

vegan and wild korouoma
vegan and wild korouoma
vegan and wild korouoma

Toinen päivä: Piippukallio-Julmakallio

Pitkän ja hartaan aamupalan jälkeen otimme suunnaksi vihdoin Julmakallion. MapOut-sovelluksesta näkee kätevästi maastossa kulkevat polut, joten suuntasimme yhdelle sovelluksen näyttämälle. Polku osoittautui maantieksi, joka kulki Valtion Metsän läpi, alla kuva tästä upeasta metsästä. Niin vaikea uskoa, että 100m päässä niistä upeista Korouoman maisemista on hakkuualueita, joissa vain kuiva maaperä ritisi jalkojen alla. Ristiriitaisuutta retkeily pitkään on aiheuttanut, marssimme hyvin hoidetulta laavulta toiselle, joita hoitaa valtion omistama Metsähallitus, joka sinne ne polttopuutkin kuskaa.

vegan and wild korouoma
vegan and wild korouoma

Kyltin mukaan kuvassa on Valtion metsä.

vegan and wild korouoma

Julmakalliolla selvisi, miksi kyseistä laavua ei kaikissa kartoissa näkynyt. No siksi ettei sitä enää ole olemassa. Tulipaikka ja jokunen puu, ehkä puretusta laavusta, sieltä vielä löytyi. Leiriydyimme joka tapauksessa. Maisemat Julmakalliolta oli hui-ke-at.

Iltapäiväkahvin kanssa pyöräytimme suklaa-tikkupullia tai tarkemmin ottaen pain au chocolat leivoksia. Siis aivan täydellisen-herkullisen-helpon-nerokkaita retkicroisantteja.

Suklaa-tikkupulla eli pain au chocolat

Ainekset

  • 1 purkki Danerolles croissant tuoretaikinaa

  • tummaa suklaata

Ohje

Kiepauta tikun ympärille croissant-taikinaa, jonka sisään on sujautettu pari palaa tummaa suklaata. Kypsennä tulella kypsäksi. Varo polttamasta.

vegan and wild tikkupulla vegaani
vegan and wild tikkupulla vegaani

Japanilaiset paistetut perunat tofulla ja kaalilla

Iltaruoalla herkuttelimme paistetuilla perunoilla, ja ruoasta tuli yllättäen vähän japanilaiset vibat. En siis ole japanissa koskaan käynyt, mutta jos menisin, toivoisin että siellä tarjottaisiin jotain tämän kaltaista ruokaa. 😃

Ainekset

  • 500g varhaisperunoita

  • pätkä inkivääriä

  • 5 valkosipulinkynttä

  • öljyä paistamiseen

  • pieni pala kaalia

  • pieni pala kesäkurpitsaa

  • 1 paketti Jalotofun Aasia-tofua

  • öljyä paistamiseen

  • ½ purkki kaurafraichea

  • srirachaa

  • limeä

  • suolaa

  • (avomaankurkkua)

Ohje

Keitä varhaisperunat kypsäksi kuorineen. Kuori ja pilko inkivääri ja valkosipulinkynnet pieneksi. Pilko tofu arpakuution kokoisiksi paloiksi. Paista retkipannulla öljyssä kokonaisia perunoita. Lisää pannulle myös inkivääri, valkosipulinkynnet ja tofu. Paista. Lisää joukkoon myös pieneksi pilkottu kaali ja kesäkurpitsa.

Siirrä pannu pois tulelta. Lisää pannulle kaurafraichea, srirachaa ja suolaa. Viimeistele lautasella oleva ruoka limellä (ja avomaankurkkusiivuilla).

vegan and wild retkiruoka
vegan and wild retkiruoka

Ootko sä päässyt ihastelemaan Korouomaa?


Lisää seikkailuja löytyy Instagramistani @veganandwild :)

Edellinen
Edellinen

Münchenistä Wieniin pyörällä

Seuraava
Seuraava

Retkiruokareseptejä pannulla 2x