Lampaaton lammas

Pääsiäisen hurmaavin pääruoka

Mausteinen, lämmittävä, umaminen ja suolaisen makea lampaaton lammas on pääsiäisen herkullisin pääruoka. Pyysin äitiäni jakamaan pääsiäisen lammas-reseptinsä, jotta voisin tehdä siitä vegaanisen version. Tätä ruokaa on ollut pääsiäispöydässä kotona niin kauan kuin muistan. Kastike ja maut ovat itsessään aivan älyttömän herkullisia, mutta muistan jo lapsuudesta, miten itse liha ei hurmannut minua oikein missään muodossa. Varsinkaan lampaan. Tässä mausteisessa ruoassa lampaan tilalla on Beanit-suikaleet, joissa on mukava maku ja rakenne, olematta kuitenkaan liian lihaisaa.

vegan and wild lampaaton lammas

Jos siis kaipaat pääsiäisen juhlapöytään extra herkullista pääruokaa, suosittelen testaamaan tätä mausteista pataa, jossa maistuu kaneli, neilikka, kardemumma ja inkivääri. Makeutta tuo kuivatut aprikoosit, sekä lopussa pataan lisättävä viinietikka ja sokeri, jolla ruoka maustetaan hapanimeläksi. Varoitan, padan maku ja tuoksu ovat huumaavia.

vegan and wild lampaaton lammas

Mielestäni lisukkeeksi sopii parhaiten riisi, mutta lohkoperunat tai valkosipuliperunat eivät ole lainkaan hullumpia vaihtoehtoja. Reseptistä riittää neljälle syöjälle, mutta mikäli tiedät että syöjiä on enemmän, kannattaa resepti tuplata suosiolla.

Niin ja muista tarkistaa suola. Käytän itse aika vähän suolaa, joten sitä kannattaa säädellä omaan makuun sopivaksi, aloittaen pienestä määrästä. Tietysti mausteita voi lisätä oman maun mukaan, mutta näillä mittasuhteilla lampaattomasta lampaasta tuli hienostuneen ja herkullisen makuista.

vegan and wild lampaaton lammas

Ainekset:

Lampaaton lammas

(neljälle)

  • 1 sipuli

  • 2 rkl öljyä

  • 1 pkt Beanit valkospuli&yrtit -suikaleita

  • 1 valkosipulin kynsi

  • ⅓ tl neilikkaa

  • ½ tl kardemumma

  • 1 kanelitanko

  • Pieni pätkä (n. 1 rkl) hienonnettua inkivääriä

  • 1 tlk Mutti-valkosipulitomaattimurskaa

  • 100g kuivattuja aprikooseja

  • 2 dl vettä

  • Puolikas punainen chili (tai maun mukaan enemmän)

  • 1 tl suolaa

  • ½ rkl viinietikkaa

  • 2 tl sokeria

Tarjoiluun:

  • riisiä


Ohje:

Kuori ja suikaloi sipuli, kuullota öljyssä padassa tai paistokasarissa.

Lisää sekaan Beanit-suikaleet ja hienonnettu valkosipulin kynsi.

Lisää sekaan neilikka sekä kardemumma ja paistele pari minuuttia, kunnes Beanit suikaleet ovat ruskistuneet.

Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi.

Lisää aprikoosit, pieneksi pilkottu puolikas chili, kanelitanko, inkivääri, tomaattimurska, vesi ja suola. Anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä noin puoli tuntia.

Sekoita viimeisenä sokeri ja viinietikka keskenään ja kaada kastikkeen joukkoon. Tarkista suola.

Tarjoa riisin kera.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Passion-rahkapullat

Seuraava
Seuraava

Porkkanakakku-energiapallot