Passion-rahkapullat

Kirpeää sitruunaa ja passionia, makean täyteläistä rahkaa ja pehmein vegaaninen pulla. Näistä on pääsiäisen herkkupulla tehty. Näillä pullilla hurmaa niin perinteisten pääsiäisherkkujen ystävän, kuin raikkaampia makuja arvostavan. En itse ole överimakean ystävä, mutta pullaa en voi vastustaa. Varsinkaan tällaista rahkaversiota.

Jos nyt mietit, sopiiko passion pullaa, niin takaan että sopii. Aivan mahdottoman hyvä ja raikas makupari. Myös persikka-tuorejuustopulla on taivaallista.

Psst. Jos pääruoka on vielä hakusessa, suosittelen kurkkaamaan lampaattoman lampaan reseptin.

vegan and wild passion-rahkapulla

Rahkatäyte ei kaivannut maissitärkkelystä lainkaan, sillä käytin sitruunanmehun sijaan sitruunasta vain kuoren. Ja mikäli mietit, millä voitelisit pullan, syntyy kaunein pinta vanukkaalla. Kaapista ei tähän pullan hätään löytynyt kuin kauramaitoa. Se kyllä ajaa asiansa, mutta kaunis kiilto syntyy vegaanisella vaniljavanukkaalla. Huhut kertovat, että myös vegaanisen jogurtin ja kauramaidon sekoitus toimii samalla periaatteella tuoden kauniin pinnan pullaan.


Ainekset:

Passion-rahkapullat

8 rahkapullaa

  • 2 ½ dl vettä

  • 1 dl sokeria

  • ½ rkl kardemummaa

  • ½ tl suolaa

  • 1 pss kuivahiivaa

  • 6 ½ - 7 ½ dl vehnäjauhoja

  • 75 g kasvipohjaista margariinia

Täyte:

  • 200g Alpron Greek style rahkaa

  • ½ dl sokeria

  • 1 sitruunan kuori

  • 3 passionia

Voiteluun:

  • Kauramaitoa tai vanukasta


Ohje:

Lämmitä vesi mikrossa reilusti kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita.

Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja. Lisää nesteeseen pikkuhiljaa jauhoja. Kun melkein kaikki jauhot on lisätty, lisää sekaan myös sulatettu margariini. Lisää loput jauhot.

Vaivaa huolellisesti. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista, mutta on silti pehmeää.


Anna kohota tunti liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Kumoa kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä pullat käsien välissä tai alustaa vasten. Asettele väljästi leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.


Valmista sillä aikaa rahkatäyte. Sekoita rahkan joukkoon sokeri sekä sitruunan raastettu kuori.

Paina lasilla pullan keskelle kolo. Voitele pullan reunat kauramaidolla tai vanukkaalla. Täytä rahkatäytteellä. Lisää lopuksi passionhedelmää rahkan pinnalle. Paistaa 225 asteessa noin 10-12 minuuttia uunin tehosta riippuen.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Kauraryynipuuro karamellisoidulla päärynällä

Seuraava
Seuraava

Lampaaton lammas