Pikkujouluplatter

kaupallinen yhteistyö Baba Foods

Överimpi pikkujouluplatter

Joulu on jo ovella, aika siis kääntää katse pikkujouluihin! Jos pikkujoulujen tarjoilut on vielä yksi iso kysymysmerkki niin tässä tulisi mun tarjoiluvinkki juhlavaan, överiin ja super herkulliseen pikkujouluplatteriin. Tämä herkkulauta ladotaan täyteen falafeleja, hummusta, viikunoita, granaattiomenaa, viinirypäleitä, kurkkua ja vegefetaa... Mahtuupa samalle laudalle myös jälkkäriksi tummaa suklaata ja piparitaateleita. 😋 Suositellaan nautittavaksi hyvässä seurassa - pitkän kaavan kautta. ❤️

Päätähtenä laudalla loistaa Baban mahtavat falafelit, harissa ja tahini. Baba todellakin taitaa itäisen Välimeren maut, josta tämäkin pikkujouluplatter on saanut inspiraationsa. 😍

vegan and wild pikkujouluplatter
vegan and wild pikkujouluplatter

Ainekset:

Pikkujouluplatter

(4:lle)

  • Baba falafeleja (Batatti ja Original)

  • Harissa-kastiketta (katso resepti alta)

  • Baba Chili, Punajuuri ja Green hummukset

  • Baba tahinia

  • Oliiveja

  • Viinirypäleitä

  • Pitaleipää paahdettuna

  • Viikunoita

  • Pistaasipähkinöitä

  • Kirsikkatomaatteja

  • Kurkkua

  • Vegaanista fetaa

  • Granaattiomenaa

  • Pipari-taateita (katso resepti alta)

  • Tummaa suklaata

  • Korianteria

Harissa-kastike:

  • 5 rkl oliiviöljyä

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 rkl Baba harissaa

  • ⅕ tl suolaa

  • ⅕ tl sokeria

Pipari-taatelit:

  • tuoreita taateleita

  • piparkakkutaikinaa


Ohje:

Vuoraa tarjoilulauta leivinpaperilla. Nostele laudalle falafeleja, paahdettuja ja pienemmäksi pilkottuja pitaleipiä, fetajuustoa, pitkittäin leikattuja kurkkuja, kirsikkatomaatteja, lohkottuja granaattiomenan puolikkaita, oliiveja (jos haluat tehdä yrttimarinoituja oliiveja, voit sekoittaa valutettujen vihreiden oliivien sekaan oliiviöljyä ja Provencen yrttimaustetta), tummaa suklaata, viikunoita, viinirypäleitä ja pistaasipähkinöitä.

Sekoita harissa-kastikkeen ainekset keskenään ja kaada pieneen tarjoilukippoon.

Valmista pipari-taatelit poistamalla taateleista kivet ja täyttämälle taatelin sisälle palan piparkakkutaikinaa. Tämä kannattaa tehdä viimeisenä, jotta piparitaikina säilyy kohmeisena.

Nostele laudalle myös hummukset ja tahini. Viimeistele lauta tuoreella korianterilla. Nauti!


Kerrothan jos kokeilit! Tägää minut Instagramissa @veganandwild #veganandwild niin näen julkaisusi :)

Edellinen
Edellinen

Porkkala eli kylmäsavulohi porkkanasta

Seuraava
Seuraava

Taivaallinen taatelikakku