Tempe-kulhot maapähkinävoikastikkeella

Vege <3 aasialainen keittiö

Täältä pesee toivereseptiä! Suunnittelin tämän herkun tempe-kulhon reseptin alunperin Animalialle, ja koska tätä toivottiin myös Instagramissa niin paljon, niin ajattelin sen tänne blogin puolellekin naputella talteen. Toivottavasti tästä on iloa ja inspiraatiota mahdollisimman monelle.

Vegaanisen keittiön takuuvarma ruoka on aasialaiset ruoat, sillä niistä harvemmin huomaa, että liha ja juusto puuttuvat. Kun maut ovat ihan toisesta maailmasta, ollaan ruoan suhteen helposti avoimempia ja uteliaampia. Siksi aasialainen ruoka on varma valinta silloin, kun tekee mieli jotain ihan todella herkullista vegaanista ruokaa mausta tinkimättä.

Vaatimattomasti näistä kulhoista tuli aivan järkyttävän hyvät! Maailman paras yhdistelmä syntyy makeasta ja paahdetusta bataatista, täyttävästä tempestä, tuhdista maapähkinävoikastikkeesta, kirpeästä limestä ja pikkelöidyistä kurkuista. Nam! Tätä ruokaa voisin syödä kulho toisensa jälkeen maailman loppuun saakka.

Aineosalista saattaa vaikuttaa pitkältä ja työläältä, mutta sitä se loppupeleissä ole. Kasvikset lähinnä pilkotaan ja paahdetaan, tempe käytetään pannulla ja kastike valmistuu kulhossa kuin itsestään. Ja ainahan annoksen voi mealpreppauksen hengessä tuplata, jolloin ruoasta riittää useammalle päivälle. Erityisen kätevää tällaisena poikkeusaikana, kun lähes jokainen ateria tulee syötyä kotona eikä päiviin meinaa mahtua muuta kuin kokkailua ja tiskikoneen täyttöä. Näin ovat raportoineet myös kaverini, jotka eivät pyöritä ruokablogia. :D

Vaihtele kasviksia mielesi mukaan, ja vaihda tempen tilalle tofua, jos et meinaa saada tempeä käsiisi. Kokkailun ei tarvitse olla niin justiinsa, vaan paras ruoka syntyy sillä hetkellä kaapissa olevista aineksista.


Ainekset:

Tempe-kulhot maapähkinävoikastikkeella (kahdelle)

  • 100 g tempeä (esimerkiksi Jalotofu)

  • 2 rkl soijakastiketta

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • ¼ punakaalista

  • 2 porkkanaa

  • 1 bataatti

  • 2 rkl oliiviöljy

  • suolaa ja mustapippuria

Kasvikset

  • 1 rkl seesamiöljyä

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 1 reilu rkl raastettua inkivääriä

  • 1 sipuli

  • 1 paketti (n. 150 g) sokeriherneitä

  • 1 pieni parsakaali

  • 1 keltainen paprika

  • 1 punainen paprika

  • Pari kourallista cashewpähkinöitä

Pikkelöity kurkku

  • ½ kurkku

  • 2 rkl riisiviinietikka

  • ripaus suolaa ja chilihiutaleita

  • 1 tl vaahterasiirappia

Maapähkinävoikastike

  • 1 dl maapähkinävoi

  • 1 rkl soijakastike

  • 1 rkl vaahterasiirappi

  • 1 rkl riisiviinietikka

  • parin sentin pätkä inkivääriä

  • limen mehu

Viimeistelyyn

  • tuoretta korianteria

  • limeä


Ohje:

Viipaloi tempe, anna marinoitua soijakastikkeessa muun valmistelun ajan. 

Kuori ja pilko bataatti pieniksi paloiksi. Pyöräytä oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa ja paahda 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes bataatti on kypsää.

Suikaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat.

Valmista pikkelöity kurkku siivuttamalla kurkku ohuiksi suikaleiksi. Anna maustua riisiviinietikan, suolan, chilihiutaleiden ja vaahterasiirapin kanssa.

Valmista maapähkinäkastike raastamalla inkivääri ja sekoittamalla ainekset sekaisin kulhossa. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos kastike on liian paksua.

Paista tempe seesamiöljyssä kuumalla pannulla kunnes rapsakkaa.

Kokoa ainekset kulhoihin. Viimeistele maapähkinävoikastikkeella, korianterilla ja limellä.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Porkkana-limekeitto paahdetuilla kikherneillä

Seuraava
Seuraava

Veriappelsiini-kaakao chiapudding