Vegaaniset banaaniletut ja nopea omenahilloke

Vegaaniset letut

Rakastan lettuja, kaikissa mauissa ja jokaisella aterialla. Kukapa ei rakastaisi? Varsinkin kun ne syntyvät helposti vain neljästä raaka-aineesta. Banaaniletut veganisoituvat helposti, kun jätät kananmunan pois ja käytät nesteenä kasvimaitoa. Useiden testailujen jälkeen, löysin vihdoin toimivat mittasuhteet maailman parhaille vegaanisille banaaniletuille, jotka maistuvat joko aamupalalla tai vaikka välipalana! Proteiinia näihin lettuihin tuo kikhernejauho, jota on kätevä olla kaapissa lettupäivän varalle.

Reseptistä tulee 10 pienempää, lettupannulla paistettua lettua, josta riittää yhdelle nälkäiselle tai kahdelle ei niin nälkäiselle. Lettujen kaverina toimii parhaiten jogurtti, omenasose tai -hilloke vaahteransiirappia unohtamatta. Se on pakollinen! Eli eikun lettupannu kuumenemaan ja paistohommiin! Huomaathan, että tähän reseptiin tarvitset blenderin.

vegaaniset banaaniletut ja nopea omenahilloke

Ainekset:

Banaaniletut

(yhdelle-kahdelle)

Taikina

  • 2 ½ dl kaurahiutaleita

  • 1 kypsä banaani

  • 2 rkl kikhernejauhoja

  • 2 dl kauramaitoa

  • Kookosöljyä paistamiseen

Nopea omenahilloke

  • 1 omena, pilkottuna

  • loraus vettä

  • ripaus kanelia

  • loraus vaahterasiirappia


Ohje:

Heitä kaikki ainekset blenderiin ja surauta sekaisin. Lisää kookosöljyä kuumalle pannulle, lusikoi ja levitä taikina tasaisesti. Taikinan kuuluu olla paksuhkoa. Paista. Käännä, kun pinta on hyytynyt ja toista, kunnes kaikki taikina on paistettu. Tarjoa jogurtin, omenahillokkeen ja vaahterasiirapin kera.

Kuumenna kaikki ainekset kattilassa tai pannulla, kunnes omenan palat pehmenevät. Varo polttamasta pohjaan. Lisää tarvittaessa vettä, kuumenna. Hilloke on valmis, kun omenat ovat pehmeitä ja suurin osa vedestä haihtunut.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Suppilovahveropasta

Seuraava
Seuraava

Vegaaniset korvapuustit