Vegaaniset korvapuustit

vegaaniset korvapuustit

Korvapuusti - suomalaisen ruokakulttuurin aatelia

Korvapuustit ovat veganisoitavissa mitä helpoiten parilla kikalla. Minulla on tapana kokeilla, miten saisin lisättyä ruokiin ja leivonnaisiin kuituja pähkinöillä, makeutta taateleilla ja banaaneilla. Kutsun tätä terveellistämiseksi. Ja ei, en haluaisi jakaa ruokia terveellisiin ja epäterveellisiin. Ruoassa tärkeintä on herkullisuus, helppous ja ravitsevuus. Korvapuustit kuitenkin taitavat olla ainut leivonnainen, jota en ole lähtenyt muokkaamaan ravitsevammaksi. Joten eläköön elämä, herkullinen ruoka, pehmeät pullat ja näiden tasapaino.

Maailman parhaimmat vegaaniset korvapuustit syntyvät siis tällä reseptillä, lupaan sen. (Edit: saat pullista vieläkin pehmeämpiä, kun vaihdat kauramaidon veteen). Tämä on testattu kotikeittiöni lisäksi useiden seuraajieni toimesta. Käyttämällä kauramaitoa ja jättämällä kananmunan pois, saat korvapuusteista ihanan pehmeitä. Vaihda voi kasvipohjaiseen margariiniin, Keijun 3öljyä on suosikkini. Voiteluun sopii kauramaito. Nappaa siis resepti talteen pullapäivän varalle ja ylläty, miten maukkaita ja pehmeitä vegaaniset korvapuustit ovatkaan.

vegaaniset korvapuustit

Ainekset:

Vegaaniset korvapuustit

(12 korvapuustia)

Taikina

  • 2 ½ dl kauramaito (edit: saat pullista vieläkin pehmeämpiä, kun vaihdat kauramaidon veteen)

  • 1 pussi kuivahiivaa / 25g tuorehiivaa

  • 1 dl sokeri

  • 1 rkl kardemumma

  • ½ tl suola

  • 7 -8dl vehnäjauho

  • 75g margariinia (Keiju 3öljyä)

Väliin

  • Margariinia (Keiju 3öljyä)

  • Sokeria

  • Kanelia

Koristeluun

  • Kauramaitoa

  • Raesokeria


Ohje:

Lämmitä kauramaito mikrossa. Lisää hiiva, sokeri, suola, kardemumma. Sekoita. Lisää pikkuhiljaa jauhoja, kun melkein kaikki jauhot lisätty, lisää myös mikrossa sulatettu margariini. Lisää loput jauhot. Vaivaa.

Anna kohota tunti liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Sivele väliin margariinia, ripottele sokeria ja kanelia. Rullaa ja leikkaa pieniksi paloiksi jos käytät muffinssivuokaa, isommiksi jos teet tavallisia korvapuusteja. Tällöin leikkaa pullat hieman viistoon ja paina sormella keskeltä.

Anna kohota puoli tuntia.

Voitele kauramaidolla ja koristele raesokerilla.

Paista 225 asteessa 7min tai kunnes korvapuustit ovat kauniin kultaisia pinnalta.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Vegaaniset banaaniletut ja nopea omenahilloke

Seuraava
Seuraava

Mustikkaparfait ja rapea granola pannulla