Lehtikaali-caesarsalaatti rapeilla kikherneillä

vegan and wild lehtikaali caesarsalaatti rapeilla kikherneillä

Klassinen caesarsalaatti (paitsi lehtikaalilla ja vegaanisesti)

Tämä lehtikaali-caesarsalaatin resepti on ikivanha, mutta blogiin saakka se ei ole koskaan päätynyt. Pakko myöntää, että edelleen kolmen vuoden jälkeen olen laiska päivittämään tänne muuta kuin reseptejä, vaikka toisaalta täällä jutut niin retkistä kuin ruuasta olisivat paremmin tallessa kuin vaikkapa Instagramissa. Lupaan jälleen kerran itselleni tehdä ryhtiliikkeen blogini kanssa, vaikka sitten tallentaakseni reseptit tänne turvaan somen syövereistä.

Ajattelin tehdä lehtikaali-caesarsalaattia juhannuksena Saimaan mökillä Ehkäpä lisään kikherneiden kaveriksi vegekanaa ruokaisuutta tuomaan. Ruokaisa salaatti sopii vieläkin paremmin niin vegaaneille, kasvissyöjille kuin sekasyöjille, tai siis ihan vaan kaikille syöjille.

Muita herkullisia juhannukseen sopivia reseptejä:

vegan and wild lehtikaali caesarsalaatti rapeilla kikherneillä
vegan and wild lehtikaali caesarsalaatti rapeilla kikherneillä

Kuinka valmistaa caesarsalaatti vegaanisesti?

Lehtikaali Tykkään käyttää salaatissa lehtikaalia, sillä se säilyttää hyvin rakenteensa vaikka sen sekottaisi kastikkeen kanssa. Lisäksi se sisältää muun muassa kuituja, kalsiumia ja C-vitamiinia. Joo, kalsiumia ei ole vain maidossa vaan myös kasviksissa.

Krutongit Voit käyttää mitä vain kuivahtanutta vaaleaa leipää. Kruntongit onkin hyvä tapa pienentää leivän hävikkiä. Itse pidän juureen leivotun leivän mausta eniten.

Proteiini Rapeaksi paahdettuja kikherneitä tai vegekanaa. Tai vaikka molempia. Molemmista saa proteiinia ja rapeutta salaattiin. Vegekanoista suosikkini on Hälsans Kök vegekanasuikaleet ja SoFine Chicken Style vartaat. Molemmille riittää pannulla paisto öljyssä.

Parmesan Herkullisen umaminen parmesan syntyy täysin kasvipohjaisesti auringonkukansiemenistä ja ravintohiivahiutaleista. Pyöräytä ainekset sekaisin blenderissä ja viimeistele salaatti ripottelemalla päälle parmesania. Tämä parmesan sopii myös pastan joukkoon.

Caesarkastike Mitä olisi caesarsalaatti ilman kastiketta? Vegaaniseen versioon tulee kananmunan ja anjoviksen sijaan vaaleaa tahinia, sitruunanmehu ja valkosipulia.

Aijotko testata?


Ainekset:

Lehtikaali caesarsalaatti rapeilla kikherneillä

(2-4:lle)

Paahdetut kikherneet:
1 tetra kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Caesarkastike:
3 rkl vaaleaa tahinia
3 rkl sitruunanmehua
2 rkl vettä
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
2 tl sinappia 
ripaus suolaa ja mustapippuria

Krutongit:
4 siivua juureen leivottua leipää (tai muuta kuivahtanutta vaaleaa leipää)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä

Vegaaninen auringonkukansiemen-parmesan:
5 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
½ tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta

Lisäksi:
1 paketti lehtikaalia (n. 100-150g)
(romainesalaattia, kirsikkatomaatteja)


Ohje:

Kikherneet:

Valuta ja huuhtele kikherneet. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pyörittele kikherneet öljyssä, suolla ja pippurissa. Paista 200 C asteessa noin 10-15 minuuttia.

Krutongit:
Leikkaa sillä aikaa leipä kuutioiksi ja kaada leipäpalaset toiselle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lorauta päälle oliiviöljyä ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Pienennä uunin lämpöä 150 C asteeseen ja paahda krutonkeja 10 minuuttia, kunnes ne ovat kultaisia ja rapeita.

Caesarkastike:
Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

Parmesan:
Heitä kaikki ainekset auringonkukansiemenistä valkosipulijauheeseen joko blenderiin tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä, kunnes parmesanista tulee hienojakoista.

Kokoaminen:

Pese lehtikaali, poista rangat ja riivi pienemmiksi.

Lisää tarjoiluastialle lehtikaalia ja sekoita kastikkeen kanssa. Viimeistele krutongeilla, paahdetuilla kikherneillä ja vegaanisella parmesanilla.

Vinkki! Voit käyttää lehtikaalin tilalla romainesalaattia, ja lisätä mukaan vaikkapa sesongissa olevia kirsikkatomaatteja.


Mitä teillä syödään juhannuksena?

Edellinen
Edellinen

Kesäiset yrttiperunat retkikeittimellä

Seuraava
Seuraava

Vöner retkipasta