Sitruunaboston

Vegaaninen sitruunaboston 🍋

Mikä ihmeen sitruunaboston? No tietysti herkullinen pullakakku, joka kätkee sisälleen kirpeän makeaa sitruunatäytettä. Sitruunaboston on ihan älyttömän mehevä ja hauska tapa leipoa pullia. Koska rakastan sitruunaa, tuli sitä reilusti tähän bostoniin. Ja koska ainekset pullaan löytyy jopa mökiltä, tulee pullaa leivottua lähes jokaisella mökkireissulla. Niin myös viime viikkoisella Levin hiihtolomalla.

Huomasitko jo nämä pullareseptit?

vegan and wild vegaaninen sitruunaboston
vegan and wild vegaaninen sitruunaboston

Varioi täytteitä maun mukaan

Lisäsin rahkatäytteeseen maissitärkkelystä varmuuden vuoksi, ja se jämäköittikin täytteen kivasti uunissa. Ensi kerralla aijon kokeilla mustikkabostonia lisäämällä täytteeseen jäisiä mustikoita. Voisin myös kuvitella että suklaalevitteellä maustettu suklaaboston maistuisi taivaalliselta. Täytteessä vain mielikuvitus on rajana!

Vinkit pehmään pullaan

  • Leivo pulla maidon sijasta veteen.

  • Unohda kananmuna - pehmein pulla syntyy ilman kananmunaa. Turha kananmunaa on lisätä taikinaa kuivattamaan.

  • Muista maustaa reilulla määrällä kardemummaa. Mielestäni paras on se pötkössä myytävä, reilun kokoiseksi rouhittu kardemumma. Unohda siis hienoksi jauhettu kardemumma.

  • Margariinin voi hyvin korvata ¾ dl rypsiöljyä.

  • Löydä sopiva määrä jauhoa tunnustelemalla. Taikina on valmis, kun se irtoaa kulhon reunoilta mutta tuntuu silti pehmeältä.

  • Anna taikinan kohota kahteen kertaan. Eli vaivaamisen ja kaulitsemisen jälkeen, kun pullarullat on jo vuoassa.


Ainekset:

Sitruunaboston

  • 2 ½ dl vettä

  • 1 dl sokeria

  • 1 rkl kardemummaa

  • ½ tl suolaa

  • 1 pss kuivahiivaa

  • 6 - 7 ½ dl vehnäjauhoja

  • 75 g kasvipohjaista margariinia

Täyte:

  • 200g Alpron Greek style rahkaa

  • 2 rkl sokeria

  • 1 sitruunan kuori

  • ½ rkl maissitärkkelystä

Voiteluun:

  • Kauramaitoa

Koristeluun:

  • ¾ dl tomusokeria

  • 2 rkl sitruunan mehua


Ohje:

1 Lämmitä vesi mikrossa reilusti kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää sokeri, suola ja kardemumma ja sekoita.

2 Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja. Lisää nesteeseen pikkuhiljaa jauhoja. Kun melkein kaikki jauhot on lisätty, lisää sekaan myös sulatettu margariini. Lisää loput jauhot.

3 Vaivaa huolellisesti. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista, mutta on silti pehmeää.

4 Anna kohota tunti liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

5 Sekoita täytteen ainekset kulhossa.

6 Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi ja lusikoi täyte tasaisesti. Rullaa varovasti suorakulman pitkältä sivulta aloittaen. Jaa pötkö kahdeksaan osaan.

7 Asettele väljästi leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.

8 Voitele kauramaidolla ja paista 225C asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Paistoaika saattaa vaihdella huomattavasti uunista riippuen, joten tarkkaile uunia. Kun boston on valmis, sen pinta on kullan ruskea.

9 Sekoita kuorrutuksen aineet pienessä kulhossa ja kaada jäähtyneen bostonkakun päälle.


Kokeilitko? Tägää Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! 🍋

Edellinen
Edellinen

Mokkamunkit ja kuiva prosecco vappuun

Seuraava
Seuraava

Pääsiäisen helppo ja herkku sitruunrahka